Nedavno objavljeno

Pozorište u službi edukacije mladih

Narodno pozorište Sarajevo u suradnji sa Zajednicom direktora srednjih škola Kantona Sarajevo, uz podršku gospodina Senada Alića, otpočinje sa pripremama za realizaciju novog projekta za mlade “Pozorište u službi edukacije mladih”.

Učenicima i učenicima srednjih škola, kao direktnim korisnicama i korisnicima ovog projekta, pored posjete predstavama Narodnog pozorišta Sarajevo, biće omogućeno aktivno učešće u panel diskusiji “Razgovaramo o teatarskom djelu”. 

Panel diskusija će se organizovati jednom mjesečno, nakon izvođenja odabrane predstave, te se baviti tematskom obradom i procesom rada  na predstavi koji je prethodio izvođenju. 

Na ovaj način Narodno pozorište Sarajevo, mladima pomaže da kroz analizu određene teme, sagledaju društvene odnose iz dodatne perspektive. Uči ih kako da se kritički odnose prema stvarnosti i svemu što im kao  informacija dolazi iz bližeg i/ili daljeg okruženja, preko medija i društvenih mreža, ali i da se suoče sa eventualno potisnutim strahovima ili neosviještenim predrasudama.

Projekat “Pozorište u službi edukacije mladih”  je projekat  od velikog značaja , jer između ostalog promiče interkulturalnost,  čime se stvaranje uvjeti za transformaciju društva prema stanju pravednosti. 

Na ovaj način daje se doprinos obrazovanju mladih ljudi kao autonomnih, empatičnih, mislećih, spremnih da aktivno doprinose zajednici u kojoj žive.

Latest Posts

Raport

spot_img