Nedavno objavljeno

BORN2SKI FESTIVAL ALPSKOG SKIJANJA: Bjelašnica i ove godine mjesto susreta takmičara iz BiH, regiona i drugih zemalja

Danas je u Sarajevu održana konferencija za medije na kojoj je najavljeno 5. jubilarno izdanje BORN2SKI – Festivala alpskog skijanja, koji će se održati od 24-26. februara 2022. u Olimpijskom centru Bjelašnica. Festival alpskog skijanja će u tri dana jedinstvenih sportskih sadržaja i ovoga puta na jednom mjestu okupiti poslovnu zajednicu, skijaške klubove i sve ljubitelje skijanja.

Događaj će tradicionalno otvoriti AUDI BORN2SKI BUSINESS RACE u četvrtak, 24.02.2022. godine, u 17.30 sati. Riječ je o noćnoj timskoj skijaškoj utrci namijenjenoj poslovnoj zajednici, koja na skijaškim stazama okuplja timove kompanija iz BiH i regiona spremne da odmjere svoje skijaške vještine, te kroz sport i druženje na snijegu grade timski duh.  

Drugi dio ovog skijaškog festivala obilježit će BORN2SKI međunarodni dječji skijaški kup koji će u tri dana takmičenja okupiti takmičare uzrasta od 8 do 16 godina iz BiH, regiona i drugih zemlja koji će odmjeriti snage u disciplinama super G, slalom i veleslalom. 

BORN2SKI projekat pokrenuli smo 2018. godine sa ciljem promocije i razvoja alpskog skijanja, te vraćanja Olimpijskog centra Bjelašnica i grada Sarajeva na mapu nezaobilaznih skijaških destinacija. Raduje nas da je BORN2SKI za kratko vrijeme postao prepoznatljiv brend i popularan događaj u kalendaru skijaških takmičenja u regionu. U prilog tome govori činjenica da Bjelašnica svake godine tokom trajanja BORN2SKI festivala okuplja sve veći broj takmičara i gostiju.“, izjavila je Amela Mehić, ispred organizatora BORN2SKI festivala.

Naslovni sponzor AUDI BORN2SKI BUSINESS RACE i ove godine je kompanija Porsche BH sa svojim brendom Audi. “Između brenda Audi i alpskog skijanja postoji jaka povezanost i tradicija duga nekoliko decenija. Audi je sinonim za najznačajnija skijaška takmičenja – AUDI FIS Svjetski kup, a naša četiri kruga prepoznatljiva su na dresovima najboljih svjetskih reprezentacija. Već dugi niz godina učvršćujemo prisutnost našeg brenda u kategoriji vrhunskih zimskih sportova i skijaških događaja dijeleći zajedničke vrijednosti, a upravo jedan od takvih događaja je AUDI BORN2SKI BUSINESS RACE čiji smo ponosni naslovni sponzor. Raduje nas da su Olimpijski centar Bjelašnica i BORN2SKI danas poznati kao ‘Home of Quattro”, kazao je Alex Vaszi, direktor kompanije Porsche BH.

Važnost kvalitetnih međunarodnih sportskih događaja, kao što je BORN2SKI, prepoznaje Turistička zajednica Kantona Sarajevo koja pruža značajnu podršku projektu.

Kenan Magoda, predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo

Turistička zajednica Kantona Sarajevo konstantno ulaže u brojne aktivnosti promocije pozitivnih vrijednosti turizma, a brend Visit Sarajevo jačamo partnerstvom sa najboljima i najuspješnijima. Audi Born2Ski jaka je karika u jačanju promocije važnih sportskih, odnosno skijaških, aktivnosti na našoj olimpijskoj ljepotici Bjelašnici, te smo ponosni partner ovog događaja. Potrudit ćemo se da se svi učesnici takmičenja, gosti iz naše zemlje, regiona i Europe osjećaju ugodno kako na planini tako u gradu, te da ih lijepe uspomene potaknu na ponovni dolazak u Sarajevo i njegove olimpijske planine“, kazao je Kenan Magoda, predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Tehničku organizaciju BORN2SKI takmičenja potpisuje skijaški klub “Naš tim”. 

Skijaški klub ‘Naš tim’ predano radi na razvoju takmičarskog alpskog skijanja u BiH. Našim radom trudimo se da pomjeramo granice, rušimo stereotipe i stvaramo uslove za razvoj vrhunskog sporta i vrhunskih takmičara. Već nekoliko godina sarađujemo i sa višestrukim svjetskim šampionom Ivicom Kostelićem kojeg smo imali priliku ugostiti na Bjelašnici. Ovom prilikom pozivamo sve skijaške klubove iz regiona i šire da nam se pridruže i budu dio sjajne sportske priče na olimpijskim stazama Bjelašnice”, izjavio je Adnan Selmanagić, predsjednik skijaškog kluba “Naš tim”.

Dugogodišnji partneri BORN2SKI – Festivala alpskog skijanja su ZOI’84 i Olimpijski centar Bjelašnica koji podržavaju razvoj takmičarskog skijanja, te će i ove godine osigurati vrhunske uslove za takmičenja na olimpijskim stazama Bjelašnice.  Podršku događaju pružila je i kompanija BH Telecom koja kroz ovaj projekat ističe svoju orijentiranost ka jačanju sporta i kreiranju ljepšeg poslovnog i životnog ambijenta.

Detaljan program BORN2SKI festivala i informacije o prijavama možete pronaći na zvaničnoj web stranici: www.born2ski.ba.

Latest Posts

Raport

spot_img