Od sutra komedija Danisa Tanovića “Deset u pola” dostupna online u BiH i regiji

Nedavno objavljeno

Od utorka, 1. februara komedija Danisa Tanovića “Deset u pola” bit će dostupna online gledateljima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu, putem OnDemand platforme Ondemand.kinomeetingpoint.ba.

 

Film je dostupan online na linku: https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/film/deset-u-pola-not-so-friendly-neighborhood-affair/

 

Radnja filma događa se u Sarajevu, u maju ove godine. Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede ”najbolje ćevape u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe. 

 

U glavnim ulogama su Branko Đurić i Izudin Bajrović.

 

“Deset u pola” nastao je u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT). Partneri filma su BH Telecom, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Visit Sarajevo.

Pročitaj još
Related

Edukacija apoteka u Tuzli

Prve informacije sa terena o zainteresovanosti građana su i...

3×3 Streetball Sarajevo

Ovaj sport je u potpunoj ekspaniziji i zadovoljstvo nam je...

Je li moglo biti drugačije?

Na Dianinom sprovodu, 6. septembra 1997., u...