Nedavno objavljeno

Influencerica zaradila 5,5 miliona dolara u 10 dana od prodaje NFT-ova

Kineka influencerica i model Yuqing Irene Zhao, koja živi u Singapuru, zaradila je 5.5 miliona dolara u 10 dana prodajom niza NFT-ova koji se sastoje od njezinih slika u memovima.

Zhao je svoju kolekciju IreneDAO lansirala početkom januara na Openseaju, najvećoj internetskoj trgovini NFT-ova. Zbirka se sastoji od 1107 artikala s ukupnim prometom od 2300 ethereuma, što odgovara otprilike 5.5 miliona dolara. Prema Zhaoinim tvrdnjama, svih 1107 NFT-ova je zatraženo u prvih 30 minuta.

IreneDAO je započela kao kolekcija naljepnica koja prikazuje Zhao u raznim pozama s popularnim frazama iz kriptomemova kao što je WAGMI (We’re All Going To Make IT). Trenutačno najjeftiniji NFT, Have Fun Staying Poor, košta 0.94 ethereuma, što odgovara iznosu od 2228 dolara.

Slike su počele kao paket naljepnica na Telegramu, popularnoj aplikaciji za razmjenu poruka, a jedan njezin fan predložio joj je da ih pretvori u NFT kolekciju. Neka velika imena, kao što su izvršni direktor Galaxy Digitala Mike Novogratz i youtuber Logan Paul, kupila su njezine NFT-ove.

Zhao je IreneDAO NFT stvorila s poslovnim partnerom Benjaminom Tangom kako bi izgradili Social Collectibles ili So-Col, decentraliziranu platformu za društveno umrežavanje koja ima za cilj pomoći kreatorima sadržaja da unovče svoj sadržaj i izgrade zajednice sa svojim obožavateljima.

“IreneDAO je započeo kao društveni eksperiment kako bi dokazao So-Colov temeljni koncept osnaživanja kreatora povezujući ih s njihovim zajednicama putem NFT-a. Krajnji cilj je stvoriti stotine ili čak hiljade takvih zajednica putem platforme So-Col. Zajednice mogu biti velike ili male, a svaka zajednica, zajedno s kreatorom, definirat će korisnost ‘kolekcionarskih predmeta’ tih kreatora”, rekla je Zhao za Cointelegraph.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irene Zhao (@b1gqing)

“Nismo očekivali da će naš testni primjerak biti hit. Zapravo, nisam ni bila svjesna kada je lansiran, bila sam vani na satu plivanja! Kad sam se nakon 40 minuta vratila iz bazena, svih 500 NFT-ova je nestalo”, rekla je.

Zhao je diplomirala na Nacionalnom sveučilištu u Singapuru 2017. i radila je kao robna posrednica prije nego što je postala influencerica na društvenim mrežama 2016. godine, a 2021. počela je zarađivati investiranjem u kriptovalute.

index.hr

Latest Posts

Raport

spot_img