Tajna savršenog rižota

Nedavno objavljeno

Gianfranco Crepaldi, vlasnik trgovine talijanskih delicija otkrio je tajne pripreme savršeno kremastog rižota. U pripremi rižota treba se držati “svetog Trojstva”, a to je dobra riža, tostiranje iste i topli temeljac. Ako se držite toga, ne može nikako ispasti loše. Nakon odabira dobre riže, treba je kratko tostirati, prepržiti i to na jačem plamenu. Nakon toga je zlijevati toplim temeljcem. Koji decilitar vina neće bit na odmet. Rižoto se kuha na umjernoj vatri uz stalno miješanje. Ovo su temelji savršenog rižota

Pročitaj još
Related

Tagliatelle sa tikvicama

Potrebno (za 4 osobe): 320 g tagliatella 400 g tikvica 3 usoljena...

Fusilli s piletinom i maslinama

Potrebno (za 4 osobe): 320 g tjestenine ½ kg sitno isjeckane...

Trešnje i bademi

Potrebno (za 6 osoba) ½ kg trešanja 100 g brašna 1 prašak...

Tiramisu sa mascarponeom i čokoladom

Potrebno (za 4 osobe): ½ kg trešanja 120 g brašna 60 g...