Nedavno objavljeno

Riješite se žgaravice prirodnim putem

Aloe vera, đumbir i banane samo su neke od namirnica koje će vam pomoći da ublažite simptome žgaravice

Čaj od đumbira

Prokuhajte u vodi očišćen i nasjeckan grumen đumbira (veličine palca), pustite da odstoji desetak minuta, pa popijte. Ovaj je napitak učinkovit protiv raznih vrsta upala, a smirit će i žgaravicu.

Banane

Ako osjećate simptome žgaravice, pojedite bananu. Ovo voće sadrži minimalne količine kiselina, pa tako štiti i smiruje nadraženi želudac.

Bademi i bademovo mlijeko

Kao prva pomoć kod žgaravice jako su dobar saveznik razni orašasti plodovi, a badem je najučinkovitiji u ublažavanju simptoma. Od plodova badema još je bolja opcija bademovo mlijeko. Ova zdrava alternativa kravljem mlijeku pomaže neutralizirati kiseline u želucu. S bademovim mlijekom smućkajte smoothie u koji ćete dodati jagode, banane i špinat.

Zobene pahuljice

Nadraženi želudac voli hranu bogatu prehrambenim vlaknima poput zobenih pahuljica. Ujutro počnite sa zdjelicom pahuljica koja će vam dati energiju za dan i i ugasiti svaku eventualnu bol.

Komorač

U vruću vodu ubacite dvije kašike sjemenki komorača. Pustite da odstoji pola sata, začinite medom i popijte.

Kefir i aloe vera

Kašiku soka od aloe vere pomiješajte s kefirom i pojedite za doručak. Ovo je odlična kombinacija koja umiruje probavni sistem.

Zeleno lisnato povrće

Jedite što više zelenog lisnatog povrća poput brokula, šparoga, celera i kelja koji su dobri u borbi protiv kiselina.

Limun

Citruse inače nije pametno konzumirati kod žgaravice, ali limun dokazano pomaže, i to protivno svim očekivanjima. Ako pomiješate kašiku limuna i pola čaše vode i to popijete, žgaravica će nestati.

Soda bikarbona

Efikasna u borbi protiv žgaravice je i soda bikarbona. Dovoljna je jedna kašičica. Soda bikarbona je lužnata te neutralizira želučanu kiselinu.

 

Latest Posts

Raport

spot_img