Nedavno objavljeno

Može li Kate Middleton sačuvati ugled britanske kraljevske porodice?

Prošla je još jedna paklena sedmica za britansku kraljevsku porodicu nakon što je kraljica Elizabeta II oduzela sve titule svom omiljenom sinu, princu Andrewu, koje je skupio tokom godina. Izvori bliski porodici kažu da monarhija računa na jednu osobu koja bi mogla spasiti ugled porodice usred mora skandala koji su u toku, a to je buduća kraljica, vojvotkinja od Cambridgea

‘Kao što pokazuje skandal s princem Andrewom, monarhiji su očajnički potrebni umirujući i konvencionalni kraljevski izvođači’, rekao je Patrick Jephson, bivši šef osoblja ​​princeze Diane, ekskluzivno za The Post. ‘Kate je upravo ono što joj treba u ovim nemirnim kraljevskim vremenima – nije pretjerivanje reći da budućnost Windsora leži u njezinim rukama.’

Tome treba dodati napetosti zbog princa Harryja i Meghan Markle nakon što su odlučili započeti život daleko od kraljevske porodice i optužili njezinog starijeg člana da je doveo u pitanje boju kože njihova sina Archieja. Navodno je cijeli tim savjetnika usredotočen na oblikovanje toga da Kate vrati ugled porodici.

Vojvotkinja od Cambridgea proslavila je 40. rođendan, a na fotografijama Paola Roversija, nastalih tim povodom, nosi kultni zaručnički prsten sa safirima i dijamantima koji je pripadao pokojnoj majci njezina supruga, Diani, kao i naušnice Collingwood Pearl bivše princeze od Walesa.

‘Vrlo je proračunata odluka Kate i Williama to da nastave uključivati ​​Dianu u sve što se tiče otvaranja novog kraljevskog poglavlja’, rekla je za The Post Bethan Holt, modna direktorica britanskog Daily Telegrapha, dodajući da je ‘jako pametno od Kate to da zadrži sjećanje na nju’. Vojvotkinja od Cambridgea nosila je spomenute naušnice u nizu drugih prilika u posljednjih nekoliko godina.

‘Monarhija je duga igra i, za razliku od biznisa, politike ili medijske slave, ona kraljevska je doživotna i njeni vremenski horizonti su beskonačni’, rekao je Jephson. ‘Catherine je savladala tu dugu igru ​​i to je vrlo značajno postignuće. Potrebna je više nego ikad za ugled porodice i to ne samo zbog skandala, već i zato što su ona i William puno popularniji od sljedećeg kralja, princa Charlesa i njegove druge supruge Camille.

‘Čini se da Charles i Camilla nemaju globalnu privlačnost i čini se da postoji kampanja koja će Williama i Kate učiniti zvijezdama porodice na svjetskom nivou’, rekao je Holt, autor knjige ‘The Duchess of Cambridge: A Decade of Modern Royal Style’.

Ostaje vidjeti kako će Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, biti primljena kada Charles postane kralj, a Kate dobije titulu princeze od Walesa – baš kao nekad Diana. Također se može pretpostaviti da je cilj istaknuti razlike između Kate i Meghan Markle.

Podsjetimo, Kate je službeno ušla u kraljevski život udavši se za Williama 29. aprila 2011. Par sada ima troje djece: princa Georgea, princezu Charlotte te 3-godišnjeg princa Louisa. Sarah Burton, kreativna direktorica Alexander McQueena, bila je odgovorna za njezinu vjenčanicu, a The Post tvrdi da je pomogla i u oblikovanju rođendanskih portreta.

Fotograf Roversi, koji je često radio s Burton, izabran je za taj posao nakon što je u novembru upoznao Kate u Kensingtonskoj palači. Roversi je za talijanske novine Corriere della Sera rekao da su William i djeca pomogli u donošenju konačnih odluka oko odabira fotografija, dodajući: ‘U početku je vojvotkinja bila zabrinuta. Fotografi je svaki dan hvataju, ali nije navikla pozirati.’

tportal.hr

Latest Posts

Raport

spot_img