Nedavno objavljeno

HOME SWEET HOME: Benetton donosi boju u domove širom svijeta

Casa Benetton, linija proizvoda za kuću i tkanina za unutrašnje uređenje, rezultat partnerstva kompanija United Colors of Benetton i Bergner Group, sada je dostupna i online

Boja donosi toplinu u domove te ima moć da život učini veselijim. Stoga je 2020. godine United Colors of Benetton debitirao sa linijom Casa Benetton, koju čine šareni, topli i ekološki održivi proizvodi.
Casa Benetton kreirana je kako bi pomogla širenje sunčanog optimizma u domove, karakterističnog za United Colors of Benetton. Linija nudi širok izbor materijala za svakodnevnu upotrebu, pogodnih za sve glavne prostorije doma, kao što su kuhinja, kupatilo i spavaća soba, ali i za vani.


Proizvodi kombiniraju funkcionalnost po kojoj je kompanija Bergner Group prepoznatljiva, te Benettonov nepogrešiv stil koji karakterišu boje i geometrijski oblici, šarenoliki dezen i diskretni dizajn. Tu je i kolekcija ekskluzivno izrađena u crnoj i bijeloj boji, kao i u bojama prirodnog porijekla.
Cjelokupna linija kreirana je oko centralne teme, a to je održivost, vrijednost koja je ujedinila Benetton i Bergner Group. Proizvodi su izrađeni štiteći okoliš, i to od pažljivo biranih sirovih materijala, te uz poboljšanu efikasnost procesa kroz cijeli lanac nabavke.
Nakon samo godinu dana, Casa Benetton predstavila je preko deset kolekcija, od kojih jednu za djecu, te jednu za kućne ljubimce, a kolekcije su dostupne u specijaliziranim prodavnicama, šoping centrima i odjelima za opremanje doma, kod glavnih preprodavaca širom svijeta.

Od decembra 2021., proizvodi Casa Benetton dostupni su i na digitalnim platformama ovog brenda.

benettongroup.com/media-press
benetton.com
instagram.com/benetton
facebook.com/benetton   
youtube.com/benetton
pinterest.it/benetton

 

 

Latest Posts

Raport

spot_img