Nedavno objavljeno

Četiri odjevne kombinacije iz filma “Spencer” koje je princeza Diana zaista nosila

Novi film o Lady Di, s Kristen Stewart u glavnoj ulozi, uključuje nekoliko Dianinih kultnih stilova iz 80-ih i 90-ih

Diana Spencer je vječna ikona stila koja je mnogo puta portretirana u filmovima i serijama. Drama “Spencer” Pabla Lorrainea posljednji je u nizu filmova o britanskoj princezi Diani, a ovog puta tumači je 31-godišnja američka glumica Kristen Stewart, zvijezda filmskog serijala Saga.

Od trenutka kada su se prve Dianine fotografije pojavile u štampi 1980. godine, kada je počela da se širi glasina o novoj djevojci britanskog prijestolonasljednika princa Charlesa, život Diane Spencer se promijenio. Za kratko vrijeme postala je jedna od najpoznatijih i najfotografisanijih žena na svijetu, cijenjena zbog svog stila i prirodnog ponašanja. Tokom 16 godina koliko je bila u centru pažnje, princeza Diana nosila je nekoliko nezaboravnih odjevnih predmeta i tako postala ikona stila koja i dan-danas inspiriše.

U filmu “Spencer” moći ćemo vidjeti nekoliko kultnih odjevnih kombinacija koje je Lady Di nosila u stvarnom životu tokom 80-ih i 90-ih.

 

Princeza Diana imala je svoj Bond-trenutak 1987. na londonskoj premijeri filma Dah smrti – kada je nosila bijelo-zlatnu balsku haljinu, koju su dizajnirali David i Elizabeth Emanuel. Ovu specijalnu toaletu nosila je na još nekoliko  događanja, uključujući i banket kod njemačkog ambasadora u Londonu.

Kako se radnja filma “Spencer” odvija u vrijeme Božića  u Sandringhamu, imanju kraljevske porodice u Norfolku, logično je da se u njemu pojavljuje i crveno-crna kombinacija sa službe u crkvi Svete Marije Magdalene 1993. godine, koju je Diana nosila nakon razvoda od princa Charlesa, koji se dogodio 1992.

Karirani blejzer Catherine Walker, Diana je nosila u nekoliko navrata – kao ovdje na slici iz 1988. tokom zvanične posete Francuskoj sa princom Charlesom. Catherine Walker je za Dianu bila ono što su Jenny Packham ili Emilia Wickstead za vojvotkinju od Cambridgea danas: jedna od najvećih miljenica princeze od Walesa.

Diana se na paradi na Dartmouth Royal Naval Collegeu u aprilu 1989. pojavila u crvenoj haljini Catherine Walker i šeširu Philipa Somervillea. Sa velikim dugmadima, debelim prugama, smjelim bojama i šeširom, Diana je jasno pokazala svoj smisao za trendove. Verzija koju Kristen Stewart nosi u filmu se skoro potpuno poklapa, osim boje, koja je žuta, i oblika šešira.

Latest Posts

Raport

spot_img