Nedavno objavljeno

Prijave za besplatnu edukaciju za barmene, konobare i bariste otvorene su još sedmicu dana

Rum, viski i vino za tebe ne predstavljaju samo piće, već ih vidiš kao kreativne medije prepune neistraženog potencijala? Smatraš da kafa nije samo izvor jutarnje energije koji ti pomaže da prebrodiš još jedan dan, nego u svakom zrnu vidiš dugu historiju bogatih aroma i okusa?

Ako su ambicija i kreativnost ono što te najviše motivira kao barmena, konobara ili baristu i imaš najmanje godinu dana iskustva u ugostiteljstvu, imamo odličnu vijest: do 17. januara otvorene su prijave za Akademiju Raise the Bar, koja ti nudi priliku da stekneš nezaboravno iskustvo i znanja koja će doprinijeti razvoju tvoje karijere.

Prijave za besplatnu edukaciju otvorene su do 17. januara na raisethebar.hr/akademija, a sve što je potrebno za prijavu jest ispuniti prijavni obrazac.

Uz teorijsku nastavu koja se odvija u Coca-Colinom obrazovnom centru u Zagrebu, Akademija Raise the Bar obuhvata i terensku nastavu te praksu koja se odvija u barovima i restoranima diljem Hrvatske.

Program Akademije razvijen je u saradnji s renomiranom školom European Bartender School i obuhvata:

1. ulogu i odgovornost konobara, odnosno barmena
2. barski menadžment (postupci, vođenje tima/zaposlenici/zapošljavanje/odnosi, doživljaji i zadovoljstvo gosta, trendovi/inovacije, zauzetost/raspodjela/multitasking, standardizacija, planiranje/ciljevi, nadzor nad dobiti, nadzor)
3. pravila ponašanja i usluživanja gosta u barovima i restoranima
4. pravilnu upotrebu barske opreme, leda, voća i čaša
5. poznavanje pojmova fermentacije i destilacije
6. historiju, klasifikaciju, proizvodnju i kušanje kategorije jakih alkoholnih pića, likera, piva, vina, kafe i kafenih napitaka te miješanih pića
7. izradu vlastitih sirupa, likera i shruba
8. pravilnu upotrebu svih barskih tehnika
9. poznavanje recepata 88 klasičnih koktela i modernih klasika.

Polaznici koji uspješno završe program dobit će potvrdu koju izdaje Coca-Cola HBC Hrvatska u saradnji sa školom za barmene European Bartender School, a tokom edukacije imat će priliku učiti od stručnjaka kao što su Andrej Čapka, direktor i vlasnik Zmajske pivovare, Ivan Jug, somelijerski prvak Hrvatske, suvlasnik i voditelj restorana Noel te Andrea Klemenčić, menadžerica u hotelijerstvu u odjelima za gastronomiju i restoraterstvo.

Više informacija o Akademiji Raise the Bar možete saznati na internetskoj stranici raisethebar.hr, a kako izgleda edukacija u sklopu Akademije pogledajte na stranicama projekta na Instagramu i Facebooku.

 

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img