Nedavno objavljeno

UMAY: Kozmetika prirode, ljubavi i medicinskog iskustva

UMAY dermaCeutika je domaći brend nastao iz dugogodišnje tradicije, bogatog iskustva i primjene najnovijih svjetskih dostignuća, a njihove preparate za njegu kože ćete sigurno zavoljeti – kao što ih je sa ljubavlju spravljao tim okupljen oko primarijusa dr. sci Rusmira Arslanagića, kojem medicina nije zanimanje, već životna misija

Napisala Mersiha Drinjaković

Kozmeceutika (medicinska kozmetika ili cosmeceuticals) je mnogima nepoznat termin koji podrazumijeva proizvode koji imaju snažnija svojstva od kozmetike ali ne spadaju u farmaceutski proizvod. Dobra kozmetika je kao lijek i to prepoznaju svi koji su imali problem s kožom. Tako je i nastala ideja prim.dr.sci Rusmira Arslanagića i njegove životne partnerice mr.sci Amile Dedić da tržištu ponude novu paletu proizvoda zasnovanu na medicinskim postulatima i vrhunskoj kvaliteti. U tim namjerama su ih odmah prepoznali i timu se priključili i Rusmirova sestra, dr.sci Selma Arslanagić, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije kao i Rusmirova majka dr.sci Naima Arslanagić prijeratna profesorica dermatovenerologije i vlasnica ordinacije dermaClinica. Ta sinergija medicinskog i farmaceutskog znanja i vještina je uz pomoć dizajna pretvorena prvi BiH kozmeceutski brend i prepoznatljiv proizvod u formi palete proizvoda za njegu kože.
“UMAY zna tvoju kožu”, je zaštitni slogan pod kojim djeluje UMAY dermaCeutika – domaći kozmeceutski brend nastao iz dugogodišnje tradicije, bogatog iskustva i primjene najnovijih svjetskih dostignuća, a pod krovom društva za medicinske i kozmetičke usluge, proizvodnju i prodaju Orlando Medical d.o.o., koje se bavi zdravljem i ljepotom kože.
Otvaranjem svoje prve poslovnice UMAY stakleni grad u kojoj nude svoje proizvode u prijatnoj atmosferi urbane oaze i kozmetičkog salona u kojem možete odabrati kremu za svoj tip kože i dobiti usluge izvrsne kozmetičarke specijaliste, Ermine Tica, educirane u Londonu. U salonu možete dobiti sve klasične usluge kozmetičkog salona, ali i usluge botoksa i filera, baby botoxa, PRP vampire lift, mezoterapiju i konsultacije za ostale etetske zahvate koje obavlja Doc.dr. sci Rusmir Arslanagić, prim ORL i cervikofacijalne hirurgije. “Brzo učimo, razvijamo se, ta krivulja znanja je uvijek usmjerena prema gore.”

Prirodno i efikasno

“Namjera nam je bila napraviti terapijsku sinergiju izmedu tradicionalnog i naučnog pristupa njezi kože i kožnih problema. Ne možemo tvrditi da smo 100% prirodni zbog specifičnosti indikacije, formulacije ili proizvodnje ali nikad ne koristimo butilen, parabene, ftalate i ostale tvari s dokazanim potencijalnim štetnim dejstvom na kožu ili organizam, u cjelini. ”

“Ukoliko niste sigurni koja vam krema odgovara, naši stručnjaci su dostupni na društvenim mrežama i putem e-maila da odgovore na sva vaša pitanja”, poručuju iz tima UMAY

U razgovoru s doktorom Arslanagićem shvatamo razmjere entuzijazma i strasti koje ulaže u posao, ljubav i znanje ujedinjeni u procesu stvaranja najboljih preparata. “Zamislili smo sebe kao tim koji uzima najbolje od svega – iz prirode i nauke. Prirodna esencijalna ulja, recimo, pojačavamo naukom u formi sintetskih tvari, ali zapravo su i te sintetske tvari prirodne. Ferulična kiselina, primjerice, koju koristimo u preparatima, zapravo je sintetski ekvivalent ferulične kiseline iz riže. Isti je slučaj sa ceramidima, hijaluronskom kiselinom, retinoidima, koenzimom q10, taurinom i ostalim sastojcima koje sintetišemo jer su u prirodi neizmjerno rijetki. Zato i jesmo najbolje od oba svijeta: prirodnog i onog potkovanog stručnim i medicinskim znanjem.”
UMAY preparati su jako kompleksni i svaki proizvod sačinjava 30-40 sastojaka a proizvodni proces je veoma komplikovan i moguć samo ručno, u timu od dvoje. “Imamo opremljenu laboratoriju sa dobro osmišljenim procedurama kako bismo u konačnici dobili najbolji mogući preparat za kožu. Naše formule su balansirane i optimizirane da rade sa fiziološkim i metaboličkim procesima u koži. A za dobru mjeru, uvijek dodamo dosta toga da vašu kožu počastimo i nagradimo.”

“Zamislili smo sebe kao tim koji uzima najbolje od svega – iz prirode i hemije. Zato i jesmo najbolje od oba svijeta: prirodnog i onog potkovanog stručnim i medicinskim znanjem”

Tim je ponosan na reakcije klijenata koji pohode njihov salon UMAY Skincare, na korak od glavne gradske šetnice. “U salonu možete isprobati i kupiti naše proizvode namijenjene njezi svih tipova kože i tretiranju različitih problema kože. Na raspolaganju vam je, na jednom mjestu, tim specijalista s dugogodišnjim iskustvom u medicini, kozmetologiji i farmaciji, opremljen najnovijim tehnologijama u industriji ljepote.”
Tim brenda UMAY je pronašao i usavršio jedinstveni koncept cjelovitog pristupa njezi kože kroz ciljane tretmane i individualni pristup kreiranju kozmeceutičkih preparata. “Možda trebam dodati i da su preparate smislili ljekari sa više od 100 godina iskustva u medicini, a koji se zadnjih 15 godina bave zdravljem kože”.


UMAY preparati su slojeviti i obuhvataju širok spektar pristupa njezi i tretmanu svih tipova zdrave kože i pojedinih problematičnih stanja kože. “Ta slojevitost se očituje uključivanjem aromaterapije i fitoterapije –tradicionalnih metoda liječenja – u savremene pristupe zdravlju kože. Adekvatnu njegu za svakoga ponaosob smo formulisali u naših 20 preparata”, priča dr. Rusmir Arslanagić.

Brižljivo odabrani sastojci

Srž UMAY preparata proizilazi iz iskustva stručnjaka u medicini, ali i biranih sastojaka poput fair trade karite putera, morskog kolagena iz fermentacije alge Macrocystis Pyrifera, vitamina, peptida, koenzima, minerala iz Mrtvog mora, baznih i esencijalnih ulja. “Fokus je na zdravoj razini pH. Veoma bitno je da su formulacije u kremama one koje koža prepoznaje, te ne reaguje burno. Strukture malih molekula se lako apsorbiraju i učinkoviti aktivni sastojci također podržavaju i održavaju kiseli omotač kože. Ali ono što ne koristimo u kremama jednako je važno kao i ono što u njih stavljamo!”
S vremenom su, kažu nam, otkrili da su sintetički sastojci u veoma malom postotku neophodni za održavanje efikasnosti i stabilnosti prirodnih aktivnih sastojaka proizvoda. “Naravno, uvijek nastojimo da su sastojci što sigurniji, a najučinkovitiji za njegu kože.”

Gracija 415, oktobar 2021.

Latest Posts

Raport

spot_img