Koncert Sarajevo Big Banda, vokalne solistice Zdenke Kovačiček pod dirigentskom palicom Ranka Rihtmana

Nedavno objavljeno

JU „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“ organizuje Novogodišnji koncert Sarajevo Big Banda, u četvrtak, 30. decembra, u 20 sati, u Velikoj dvorani BKC-a. Uz stalnu postavu banda, koja broji 25 muzičara, kao vokalna solistica nastupit će diva jazz-a, soula, bluesa i rocka, Zdenka Kovačiček, a cijeli koncert će se odvijati pod dirigentskom palicom velikog maestra Ranka Rihtmana.

Publika će imati priliku uživati u popularnim svjetskim hitovima uz prepoznatljiv i osebujan zvuk Big Band-a i uz neponovljivu interpretaciju Zdenke Kovačiček, za koju muzički kritičari kažu da je jedna od najboljih jazz-rock pjevačica i interpretatorki bluesa na ovim prostorima.

Pored poznatih vokalnih kompozicija, Sarajevo Big Band, koji baštini tradiciju radio-televizijskih plesnih orkestara, izvest će i nekoliko instrumentalnih numera iznenađenja.

Koncert organizovan u koprodukciji između JU BKC KS i Sarajevo Big Band-a finansijski su podržali: Grad Sarajevo, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Prijatelj koncerta: jazz & blues klub Jazzbina Sarajevo.

Medijski pokrovitelj koncerta je radio Antena Sarajevo.

Ulaznice po cijeni od 15 i 20 konvertibilnih maraka se mogu kupiti u BKC-u radnim danima, u periodu od 10:00 – 17:00 i subotom u periodu od 10:00 do 15:00 sati.  Ulaznice se mogu rezervisati putem telefona 063/ 505-000, a preuzimaju se najkasnije 24 sata od momenta rezervacije.

Zbog kapaciteta Velike dvorane BKC-a koncertu će biti moguće prisustvovati uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Posjetitelji će trebati da prilože jedno od navedenog: potvrdu o završenoj vakcinaciji, potvrdu o preležanom Covidu, PCR, ili Antigen test (ne stariji od 48h).

 

Pročitaj još
Related

FRANCES MCDORMAND PUBLICI PREDSTAVILA “ZEMLJU NOMADA” I ODRŽALA MASTERCLASS ZA GLUMCE IZ REGIJE

Održan je masterclass Joela Coena uz moderatora Pawela Pawlikowskog....

Planinari spriječili stvaranje deponije na Bjelašnici

Na obje lokacije, kako su istakli iz Udruženja, bilo...

Sportsko plesni klub Astorija proslavio 25. rođendan 

Dvije i po decenije uspješnog rada, plesa, takmičenja i...