Pikantni sendviči sa Argetom pikant

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
1 manja bageta,
1 Argeta Tuna pikant,
1 Argeta Kokošja krem pikant,
2 rebra celera, veoma sitno isjeckana na kockice,
2 kašike sitno isjeckanih kiselih krastavaca,
1 mali crveni luk, oguljen i sitno narezan,
1 kašičica engleskog senfa (ili Dijon senfa),
velika veza svježeg peršuna (sitno nasjeckanog),
dimljeni sir,
šeri paradajz
i čips za serviranje.
PRIPREMA: Luk, krastavac, celer, senf i peršun pomiješati u većoj zdjeli. U pola mase staviti Argeta Tunu pikant, a u drugu polovinu Argeta Kokošju krem pikant. Bagetu izrezati na kriške. Prepeći ih u tosteru i na jedan dio staviti namaz od tune, a na drugi kokošji namaz. Preko svake kriške poredati nekoliko listova dimljenog sira, pa kratko zapeći u rerni da se sir istopi. Posuti isjeckanim listovima celera i servirati sa paradajzom i čipsom.

Pročitaj još
Related

Tiramisu sa mascarponeom i čokoladom

Potrebno (za 4 osobe): ½ kg trešanja 120 g brašna 60 g...

Torta sa trešnjama

Potrebno (za 6 osoba): ½ kg trešanja 125 g brašna 75 g...

Piletina s limunom i začinskim biljem

POTREBNO: Pile izrezano na komade (oko 1,2 kg), mješavina aromatičnog bilja...

Riba u sosu

POTREBNO: 4 kašike maslinovog ulja, oko kilogram filea ribe, so, biber, pola kašičice čilija, 2-3...