Nedavno objavljeno

Pikantni sendviči sa Argetom pikant

POTREBNO:
1 manja bageta,
1 Argeta Tuna pikant,
1 Argeta Kokošja krem pikant,
2 rebra celera, veoma sitno isjeckana na kockice,
2 kašike sitno isjeckanih kiselih krastavaca,
1 mali crveni luk, oguljen i sitno narezan,
1 kašičica engleskog senfa (ili Dijon senfa),
velika veza svježeg peršuna (sitno nasjeckanog),
dimljeni sir,
šeri paradajz
i čips za serviranje.
PRIPREMA: Luk, krastavac, celer, senf i peršun pomiješati u većoj zdjeli. U pola mase staviti Argeta Tunu pikant, a u drugu polovinu Argeta Kokošju krem pikant. Bagetu izrezati na kriške. Prepeći ih u tosteru i na jedan dio staviti namaz od tune, a na drugi kokošji namaz. Preko svake kriške poredati nekoliko listova dimljenog sira, pa kratko zapeći u rerni da se sir istopi. Posuti isjeckanim listovima celera i servirati sa paradajzom i čipsom.

Latest Posts

Raport

spot_img