Kompanije Holdina i Energopetrol uručile donaciju udruženju Ruku na srce i podržali projekat „Nijedno dijete bez paketića“

Nedavno objavljeno

Ruku na srce je volontersko udruženje koje već godinama povezuje zajednicu sa socijalnom ugroženim kategorijama. Ovo udruženje koje okuplja preko 500 volontera širom Bosne i Hercegovine postalo je mjesto gdje građani i kompanije mogu donirati hranu i odjeću tokom cijele godine.

Volonterski klub Holdine i Energopetrola je prepoznao humani rad udruženja i proveo internu akciju s ciljem podrške projektu „Nijedno dijete bez paketića“. Ovom akcijom nastavljena je ranija saradnja sa udruženjem Ruku na srce.

Projekat „Nijedno dijete bez paketića“ je humanitarna akcija u okviru kojeg udruženje Ruku na srce nastoji obezbijediti novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica. Projekat se realizira od 2010. godine i od tada je pripremljeno i podijeljeno oko 10.000 novogodišnjih paketića djeci školskog i predškolskog uzrasta u općinama širom države.

Predstavnici Holdine i Energopetrola su pored saradnje na projektu „Nijedno dijete bez paketića“ uručili i donaciju udruženju u znak podrške njihovim ostalim aktivnostima.

Posebno nam je zadovoljstvo što kroz donacijske projekte kontinuirano pokrivamo širok spektar projekata iz lokalne zajednice. Vjerujem da to i naši kupci i partneri prepoznaju. Podrška projektu „Nijedno dijete bez paketića“ je jedna u nizu inicijativa našeg Volonterskog kluba i ovom prilikom pozdravljam ovu aktivnost koja će sigurno izmamiti osmijehe i unijeti radost u domove najmlađih u prazničnom periodu“, izjavila je Raisa Ratković, izvršna direktorica za finansije Holdine i Energopetrola.

Pročitaj još
Related

Kako ishranu prilagoditi vrelim ljetnim danima – OVAKO.

Stiglo nam je ljeto, a sa njim i pregršt...

Farmaceutska kompanija EMS – lider na brazilskom farmaceutskom tržištu 16 uzastopnih godina

EMS proizvodi lijekove na recept, generičke lijekove, brendirane lijekove,...

Lovefest otkriva nove izvođače: Live Stage line up stiže 27. juna

Prema riječima organizatora, ovogodišnje izdanje Jelen Lovefesta, pod sloganom...

Ivan Laketa je novi generalni direktor Glova za BiH

 Ivan Laketa ima veliko iskustvo u menadžmentu i marketingu....