Nedavno objavljeno

Kompanije Holdina i Energopetrol uručile donaciju udruženju Ruku na srce i podržali projekat „Nijedno dijete bez paketića“

Ruku na srce je volontersko udruženje koje već godinama povezuje zajednicu sa socijalnom ugroženim kategorijama. Ovo udruženje koje okuplja preko 500 volontera širom Bosne i Hercegovine postalo je mjesto gdje građani i kompanije mogu donirati hranu i odjeću tokom cijele godine.

Volonterski klub Holdine i Energopetrola je prepoznao humani rad udruženja i proveo internu akciju s ciljem podrške projektu „Nijedno dijete bez paketića“. Ovom akcijom nastavljena je ranija saradnja sa udruženjem Ruku na srce.

Projekat „Nijedno dijete bez paketića“ je humanitarna akcija u okviru kojeg udruženje Ruku na srce nastoji obezbijediti novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica. Projekat se realizira od 2010. godine i od tada je pripremljeno i podijeljeno oko 10.000 novogodišnjih paketića djeci školskog i predškolskog uzrasta u općinama širom države.

Predstavnici Holdine i Energopetrola su pored saradnje na projektu „Nijedno dijete bez paketića“ uručili i donaciju udruženju u znak podrške njihovim ostalim aktivnostima.

Posebno nam je zadovoljstvo što kroz donacijske projekte kontinuirano pokrivamo širok spektar projekata iz lokalne zajednice. Vjerujem da to i naši kupci i partneri prepoznaju. Podrška projektu „Nijedno dijete bez paketića“ je jedna u nizu inicijativa našeg Volonterskog kluba i ovom prilikom pozdravljam ovu aktivnost koja će sigurno izmamiti osmijehe i unijeti radost u domove najmlađih u prazničnom periodu“, izjavila je Raisa Ratković, izvršna direktorica za finansije Holdine i Energopetrola.

Latest Posts

Raport