Pileća prsa s komoračem

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
400 g pilećih prsa,
80 g prezle,
češanj bijelog luka,
malo komorača,
2 lovorova lista,
1 ljuta papričica,
20 g putera,
maslinovo ulje,
rukola,
limun,
so

PRIPREMA: Sitno isjeckane bijeli luk i papriku pomiješati s prezlom. Puter i malo ulja zagrijati te pržiti piletinu s lovorom; posoliti. Pržena pileća prsa obrisati papirnom salvetom, zatim uvaljati u prezlu, lagano pritiskajući dlanovima sa svih strana. Složiti u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje i peći pola sata na 180 stepeni; povremeno okretati. U međuvremenu, oprati i posušiti rukolu, a opran limun izrezati na komadiće. Prsa izrezati na kriške i servirati s rukolom i limunom.

Pročitaj još
Related

Punjeni patlidžan

POTREBNO: 2 veća patlidžana, 50 g gustog soka od paradajza (ili...

Sladoled umjesto obroka

Sladoled je hranjiv, ukusan i osvježavajući. Kremasti je bogat...

Trešnje i bademi

Potrebno (za 6 osoba) ½ kg trešanja 100 g brašna 1 prašak...

Rolat od paprika i sira

POTREBNO: Po 200 g crvenih, žutih i zelenih paprika, 320 g...