Punjeni pileći odrezak

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
pileća prsa,
špinat,
sušeni paradajz,
mozzarella,
so,
biber,
maslinovo ulje
PRIPREMA: Pileća prsa zarezati tako da se napravi džep. Posoliti i pobiberiti ih pa u džep staviti sušeni paradajz, krišku, dvije mozzarelle i listove špinata. Tokom pečenja nadjev će možda malo iscuriti van, ali pomiješat će se sa sokovima od pečenja i bit će ga slatko pokupiti komadom hljeba. No, ako želite to izbjeći, zavežite meso kuhinjskim koncem ili pričvrstite čačkalicom. Meso pecite na tavi na laganijoj vatri dok ne dobije lijepu boju.

Pročitaj još
Related

Tiramisu sa mascarponeom i čokoladom

Potrebno (za 4 osobe): ½ kg trešanja 120 g brašna 60 g...

Torta sa trešnjama

Potrebno (za 6 osoba): ½ kg trešanja 125 g brašna 75 g...

Piletina s limunom i začinskim biljem

POTREBNO: Pile izrezano na komade (oko 1,2 kg), mješavina aromatičnog bilja...

Riba u sosu

POTREBNO: 4 kašike maslinovog ulja, oko kilogram filea ribe, so, biber, pola kašičice čilija, 2-3...