Holdina i Energopetrol prijatelj projekta Roditeljska kuća

Nedavno objavljeno

U krugu Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nalazi se Roditeljska kuća, koju vodi i održava Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“. Ona djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama, koje dolaze izvan Sarajeva pruža smještaj, hranu i psihosocijalnu podršku, te pomaže kada je u pitanju nabavka potrebnih lijekova i opreme.

Humana misija ovog projekta, te značaj koji ima u životima porodica koje se susreću sa ovom bolešću je razlog zašto kompanije Holdina i Energopetrol podržavaju rad Roditeljske kuće u Sarajevu i Tuzli.

„Uvijek nastojimo pomoći zajednici u kojoj poslujemo, te nam je velika čast da smo već četvrtu godinu podrška ovako vrijedne organizacije i projekta kao što je Roditeljska kuća. Posebno nas raduje titula prijatelj projekta i namjera nam je njegovati naše prijateljstvo sa ciljem osiguranja odgovarajućih uvjeta za boravak djece koja se bore sa teškom bolešću“ izjavio je Slavko Sić, direktor Holdine i Energopetrola.

Zbog zaštite zdravlja i trenutne epidemiološke situacije, izostala je tradicionalna posjeta Volonterskog kluba kompanije i druženje sa djecom u nadi da će druženje biti uskoro upriličeno.

„Jedna od najljepših stvari koja se može desiti našoj djeci jeste da steknu ovako dobre i vjerne prijatelja kao što su kompanije Holdina i Energopetrol. Sretni smo što obilježavamo i ove godine naše prijateljstvo gestom podrške i razumijevanja. Od srca smo zahvalni na donaciji koju su upriličili i na taj način pokazali našoj djeci i njihovim porodicama da nikada neće biti sami u borbi sa ovom opakom bolesti“, rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Više o projektu Roditeljska kuća i kako podržati njihov rad možete pronaći u produžetku https://srcezadjecu.ba/bs/roditeljska-kuca

Pročitaj još
Related

Festival kulture “Slovo Gorčina” 2022

Konferenciji će prisustvovati Vesna Pirija,  članica Upravnog odbora U.G....

Kralj Lear na Bijeloj tabiji

Uz prvaka Drame Narodnog pozorišta Sarajevo Izudina Bajrovića, koji...