Nedavno objavljeno

Jobstep International otkriva: Koja su najtraženija zanimanja u Njemačkoj i kako do njih doći

Agencija trenutno nudi popuste na nostrifikacije diploma za najtraženija zanimanja u Njemačkoj

Jobstep International, samostalna agencija za posredovanje pri zapošljavanju u Njemačkoj, je tokom više od decenije postojanja stekao povjerenje hiljade poslodavaca i klijenata koji danas uspješno žive i rade u Njemačkoj. Ova evropska agencija, sa sjedištem u Švicarskoj i poslovnicama u Njemačkoj, BiH i Srbiji, je postala oslonac hiljadama zadovoljnih klijenata, koji su uz pomoć agencijskog tima pronašli željeni posao u Njemačkoj.

Prema riječima Jobstep tima, zanimanja poput električara i automehaničara su trenutno u najvećoj potražnji u Njemačkoj, a u cilju olakšavanja procesa nostrifikacije diploma, za svoje klijente su pripremili odlične akcije za ove pozicije. Na osnovu poznavanja njemačkog jezika, cijena nostrifikacije je niža za 30% (A1) ili 50% (A2), dok je za nivo B1 i više cijena nostrifikacija niža za čak 70%.

Putem društvenih mreža sam saznao za Jobstep International, s čijim radom sam jako zadovoljan, posebno njihovim angažovanjem oko traženja posla u Njemačkoj. Nakon sto sam se prijavio u agenciju, pronašli su mi poslodavca za posao koji dugo tražim. Iako je moje poznavanje njemačkog jezika slabije, uposleni Jobstep-a su me i prije intervjua pripremili za razgovor, uz pomoć profesora njemačkog jezika. S obzirom da nisam imao obezbijeđen smještaj u početku, Jobstep se i za to pobrinuo i pronašli su mi stan u blizini posla. Veoma sam zadovoljan radom agencije i nadam se da će biti još uspješniji u budućnosti,“ priča je Alana G., po zanimanju automehaničara, trenutno jednog od najtraženijih zanimanja u Njemačkoj.

Kako bi započeli proces nostrifikacije svoje diplome, koja je jedna od osnovnih uslova za priznavanje zanimanja i odlazak u Njemačku, sve što je potrebno jeste da popunite prijavnu formu i Jobstep tim će vas kontaktirati i detaljno upoznati s procedurom za odlazak u Njemačku. Agencija svakom klijentu nudi cjelokupnu stručnu pomoć, što uključuje najbolje načine za priznavanje diploma, dobijanje termina u Njemačkoj ambasadi, traženje posla i stanovanja, kao i obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Electrician engineer checks electrical circuit in control panel for high current and voltage, starting and commissioning relays for industrial production.

Naš posao započinje prijavom kandidata, ali ne završava pronalaskom posla i njihovim odlaskom u Njemačku. Agencija prati cijeli proces zapošljavanja u Njemačkoj: od kandidatove želje, pa sve do konačnog odlaska i početka rada. Naš tim ostaje u redovnom kontaktu s klijentom, ali i poslodavcem, tako da ne nudimo samo administrativne usluge, već želimo da pomognemo ljudima kako bi ostvarili bolji život i mi smo tu da budemo njihov oslonac na tom putu,“ izjavio je Denis Selmanović, Jobstep International CEO.

Agencija svoje usluge nudi na čak 6 lokacija u BiH, pa tako imaju poslovnice u Bihaću, Sarajevu, Jelahu, Doboju i Mostaru. Sve dodatne informacije vezane za nostrifikaciju diplome i proces odlaska u Njemačku možete pronaći na oficijelnoj web stranici www.job-step.net ili uslugu direktno potražiti u novim walk-in uredima u poslovnicama u Bihaću, Sarajevu i Mostaru, gdje svi zainteresirani mogu lično doći i konsultovati se s timom, te odmah donijeti svu potrebnu dokumentaciju kako bi se pokrenuo proces prijave, potrage za poslodavcem i ostale administrativne usluge koje agencija nudi.

Na zvaničnim Facebook i Instagram stranicama možete pronaći sve novosti o aktuelnim vijestima vezanim za proces odlaska u Njemačku, kao i uvijek otvorene oglase za posao za neke od najtraženijih zanimanja poput medicinara, automehaničara i elektrotehničara.

Latest Posts

Raport

spot_img