Bijela panj torta

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
za biskvit:
5 jaja,
po 5 kašika šećera i brašna,
2 kašike kakaa;
za kremu:
po 3 kašike brašna i šećera,
1 vanilin šećer,
5 dl mlijeka,
½ putera,
5 dkg čokolade za kuhanje
PRIPREMA: Ispecite dva klasična biskvita, a u jednom dvije kašike brašna zamijenite dvjema punim kašikama kakaa. Vruće zarolajte. Za kremu izmiješajte brašno, šećer i vanilin šećer, dodajte u mlijeko i kuhajte do željene gustoće. U ohlađeno dodajte puter, razdijelite na dva dijela i u jedan dodajte čokoladu za kuhanje. Tamnom kremom premažite žuti biskvit, a tamni bijelom. Stavite jedno na drugo i ponovo zarolajte. Premažite bijelom kremom. Vanjski dio išarajte viljuškom imitirajući koru grane. Oko rolata stavite pažljivo nekoliko grančica bršljana, a odozgo jestive novogodišnje ukrase.

Prethodni članakŠampanjac kao lijek
Naredni članakNovi meteoriti

Pročitaj još
Related

Tiramisu sa mascarponeom i čokoladom

Potrebno (za 4 osobe): ½ kg trešanja 120 g brašna 60 g...

Torta sa trešnjama

Potrebno (za 6 osoba): ½ kg trešanja 125 g brašna 75 g...

Piletina s limunom i začinskim biljem

POTREBNO: Pile izrezano na komade (oko 1,2 kg), mješavina aromatičnog bilja...

Riba u sosu

POTREBNO: 4 kašike maslinovog ulja, oko kilogram filea ribe, so, biber, pola kašičice čilija, 2-3...