Nedavno objavljeno

Bijela panj torta

POTREBNO:
za biskvit:
5 jaja,
po 5 kašika šećera i brašna,
2 kašike kakaa;
za kremu:
po 3 kašike brašna i šećera,
1 vanilin šećer,
5 dl mlijeka,
½ putera,
5 dkg čokolade za kuhanje
PRIPREMA: Ispecite dva klasična biskvita, a u jednom dvije kašike brašna zamijenite dvjema punim kašikama kakaa. Vruće zarolajte. Za kremu izmiješajte brašno, šećer i vanilin šećer, dodajte u mlijeko i kuhajte do željene gustoće. U ohlađeno dodajte puter, razdijelite na dva dijela i u jedan dodajte čokoladu za kuhanje. Tamnom kremom premažite žuti biskvit, a tamni bijelom. Stavite jedno na drugo i ponovo zarolajte. Premažite bijelom kremom. Vanjski dio išarajte viljuškom imitirajući koru grane. Oko rolata stavite pažljivo nekoliko grančica bršljana, a odozgo jestive novogodišnje ukrase.

Latest Posts

Raport

spot_img