spot_img

Henkel i partneri zasadili 3.300 sadnica crnog bora na požarom uništenim padinama planine Prenj

Završena je akcija pošumljavanja „Imaj na umu drvo za šumu”, u okviru koje je kompanija Henkel u saradnji s partnerima, trgovačkim lancem Mercator i preduzećem Šumarstvo „Srednje Neretvansko“ d.d. Mostar (podružnica Jablanica), zasadila 3.300 sadnica crnog bora na požarom uništenim dijelovima planine Prenj.

„Provođenjem ovakvih akcija pomažemo šumama Hercegovine da se obnove nakon ekoloških katastrofa. Sretni smo zbog činjenice da sve više pravnih subjekata iz realnog sektora prepoznaje vrijednost pošumljavanja, da se žele uključiti i dati doprinos kojim ne samo da pomažu obnovi jednog od najbitnijih prirodnih resursa, već svojim primjerom bitno utiču na podizanje kolektivne svijesti cjelokupnog društva”, kazala je Mirhana Tuzlaković v.d. direktorica Šumarstva.

Bosna i Hercegovina je bogata šumama. Nažalost, svake godine velike površine pod drvećem stradaju u požarima, koji ujedno predstavljaju jednu od najvećih opasnosti za njihov opstanak.

„Svaka posađena sadnica je novi izvor čistog zraka kako za nas, tako i za generacije koje dolaze. Drago nam je da smo mogli da pružimo doprinos revitalizaciji opožarenih područja planine Prenj i zahvaljujemo se našim potrošačima i partnerima što su nam se pridružili u ovoj akciji. Prateći našu Strategiju održivosti, nastavit ćemo s projektima koji doprinose zaštiti životne sredine”, kazala je Aida Rogonjić, Key Account Manager u kompaniji Henkel.

Akciju Imaj na umu drvo za šumu podržao je i trgovački lanac Mercator, omogućivši kupcima da kupovinom Henkelovih proizvoda Persil, Perwoll, Somat i Bref daju direktan doprinos pošumljavanju planine Prenj.

„Veoma smo ponosni što smo u saradnji sa našim partnerom Henkel uspješno realizovali ovaj značajan projekat pošumljavanja požarom uništenih područja planine Prenj. Raduje nas činjenica što i naši kupci svaki put prepoznaju važnost ovakvih akcija i pružaju nam svoju podršku. Mercator BH će i dalje nastaviti da podržava projekte od društvenog značaja koji imaju za cilj dizanje svijesti o važnim temama za naše društvo i zajednicu. Čuvajmo šume  jer su najdragocjeniji prirodni resurs i bogatstvo koje doprinosi boljem kvalitetu života”, izjavila je Irena Miličević Vukoja, Direktorica sektora marketing i PR Mercatora BH.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,863LikesLikes
4,942SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno