Musaka od komorača i mozzarelle

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
4 komorača (oko 1,5 kg),
400 g mozzarelle,
70 g ribanog parmezana,
30 g prezle,
2 jaja,
brašno,
kašičica origana,
ulje,
so i biber

PRIPREMA: Komorač očistiti, odstraniti tvrde dijelove, oprati, izrezati na tanke kriške, držati pola sata u hladnoj vodi s ledom, ocijediti i posušiti. Jaja umutiti, posoliti i pobiberiti. Kriške komorača stavljati u umućena jaja, u brašno i pržiti u dosta vrelog ulja te slagati na papir da upije višak masnoće. Pomiješati parmezan, prezlu i origano. Pola količine komorača staviti u tepsiju, prekriti komadićima mozzarelle, posuti prezlom i parmezanom i ponoviti postupak. Peći 5-7 minuta na 250 stepeni. Poslužiti toplo.

Pročitaj još
Related

Trešnje i bademi

Potrebno (za 6 osoba) ½ kg trešanja 100 g brašna 1 prašak...

Tiramisu sa mascarponeom i čokoladom

Potrebno (za 4 osobe): ½ kg trešanja 120 g brašna 60 g...

Torta sa trešnjama

Potrebno (za 6 osoba): ½ kg trešanja 125 g brašna 75 g...

Piletina s limunom i začinskim biljem

POTREBNO: Pile izrezano na komade (oko 1,2 kg), mješavina aromatičnog bilja...