WhatsApp od 1.11. neće raditi na nekim mobitelima, provjerite je li vaš među njima

Nedavno objavljeno

WhatsApp je potvrdio da će neki Android telefoni izgubiti pristup popularnoj usluzi za razmjenu poruka 1. novembra 2021.

Budući da se taj datum bliži, WhatsApp je ostavio jako malo vremena korisnicima da reagiraju.

WhatsApp od početka novembra neće moći raditi na uređajima s Androidom 4.0.4 ili starijim. Dakle, od 1.11. će vam trebati Android telefon s verzijom 4.1 ili novijom.

Međutim, kako je Android 4.1 prvi put objavljen u julu 2012., većina telefona već ima noviju verziju od ove. No to je loša vijest za one koji još uvijek koriste stari Android pametni telefon koji se ne može ažurirati na verziju 4.1 ili noviju. U tim slučajevima nema jednostavnog rješenja za nastavak korištenja WhatsAppa nakon što podrška službeno završi.

Ako niste sigurni u trenutnu verziju Androida na svom pametnom telefonu, jednostavno pokrenite aplikaciju Postavke i potražite izbornik “System” ili “About”.

Ako imate pametni telefon s Androidom 4.0.4 ili starijim, trebali biste provjeriti postoji li dostupno ažuriranje za noviju verziju operativnog sistema. Iako se postupak razlikuje zavisno o proizvođaču telefona, obično postoji opcija za provjeru ažuriranja softvera unutar aplikacije Postavke na vašem pametnom telefonu.

Ako ustanovite da imate instaliranu staru verziju Androida bez dostupne nadogradnje, postoji samo jedan način da nastavite dobivati ​​pristup WhatsAppu – kupite novi telefon.

index.hr

Pročitaj još
Related

Preko 60,000 isporuka mjesečno podržano od strane 5G, AR i AI tehnologija

Evropski logistički centar kompanije Huawei Technologies u Mađarskoj je...

vivo službeno najavio ulazak na bh. tržište

vivo, peti najveći prodavač pametnih telefona na svijetu, službeno...

Samsung dostigao brojku od milion prodatih pametnih monitora

Kompanija Samsung Electronics objavila je da je akumulirana prodaja...

Samsung dostigao brojku od milion prodatih pametnih monitora

Kompanija Samsung Electronics objavila je da je akumulirana prodaja...