Nedavno objavljeno

BRZA AKCIJA SUGRAĐANA Kako je spašena sova u centru Sarajeva

Nekoliko Sarajlija i Sarajki je brzom akcijom spasilo sovu od napada vrana te su je smjestili na sigurno: u Veterinarsku stanicu “Ketti” gdje o spašenoj ptici brine veterinar Vedran Đemidžić

Uposlenica norveške ambasade Željka Vojinović prije nekoliko dana je zatekla neobičan prizor u centru Sarajeva: ugledala je malenu sovu koju su napadale vrane. Odmah je reagovala: “Zajedno s nekolicinom kolega i slučajnim prolaznicima uspjeli smo je spasiti i prebaciti do veterinara. Sada držimo fige da se oporavi”, kaže Željka.

Sova u Veterinarskoj stanici Ketti

Spontanom, brzom i nesebičnom akcijom sve je izvedeno savršeno: žena koja je dala ceker da se sova uhvati, djevojka koja je pomogla pri hvatanju i koja ju je odnijela u Keti, Željkin kolega Nafil, vozač iz norveške ambasade, pa njegov kolega Nedim, vozač iz švedske ambasade koji je ponudio prijevoz. “I on zove veterinara svaki dan”, dodaje Željka koja je i inicirala akciju spašavanja.

Ona je na svom Facebook profile objavila i video spašene ptice koji pokazuje prvo hranjenje nakon spašavanja, te s koliko ljubavi se osoblje Kettija brine o maloj sovi.

 

 

U Veterinarskoj stanici “Ketti” o sovi brine veterinar Vedran Đemidžić koji Željki svaki dan šalje fotografije koje svjedoče oporavku ptice. “Nadamo se da će biti dobro i da će je uspjeti vratiti u prirodu. Stalno mislim na njezine lijepe okice dok sam je milovala i govorila joj da će biti dobro. Veterinar mi kaže kako mu je čast brinuti se za tako divnu životinju”, kazala nam je Željka.

Ovakve akcije služe na čast onima koji su ih poduzeli, a svakako su i  primjer svima nama da postupimo isto u sličnim situacijama.

Latest Posts

Raport

spot_img