Nedavno objavljeno

NOVI SUPERMAN: Sin Clarka Kenta je biseksualac

U novom izdanju stripa o Supermanu, koji bi trebao izaći u novembru, Jon Kent ulazi u emotivnu vezu s prijateljem novinarom

Na Nacionalni dan autovanja, koji obilježava LGBT populacija širom Amerike, izdavačaka kuća DC Comics je objavila da je njihov najnoviji Superman biseksualac. Jona Kenta, sina Supermana Clarka Kenta, u novom izdanju stripa Superman: Son of Kal-El, osvaja šarm novinara Jaya Nakamure.

DC Comics je na službenom profilu na Twitteru objavio i promotivne fotografije Jona i Jaya. Tom Taylor, autor stripa, tim putem je poručio: “Uvijek sam govorio da svi trebaju heroje i da svi zaslužuju vidjeti sebe u svojim herojima. Zahvalan sam što DC i Warner Bros dijele ovu ideju. Superman je uvijek predstavljao nadu, istinu i pravdu. Danas njegov simbol predstavlja nešto više. Danas se više ljudi može prepoznati u najmoćnijem superjunaku.”

Foto: Twitter DC Comics

Ova strip serija je počela da se objavljuje u julu, a Jon se već borio protiv požara koje su izazvale klimatske promjene, protestovao je protiv deportacije izbjeglica i sukobio se s napadačima u školskoj pucnjavi.

U jednom od ranijih izdanja, Jon Kent se sprijateljio s Jayom Nakamurom, novinarom s ružičastom kosom. DC Comics je saopštio da su njih dvojica započeli emotivnu vezu u petom izdanju, pošto je Jon “mentalno i fizički sagorio pokušavajući spasiti svakog koga može”, prenosi BBC.

Foto: Twitter DC Comics

Latest Posts

Raport

spot_img