Nedavno objavljeno

Brži i lakši pristup informacijama o odlasku u Njemačku

Jobstep International, samostalna bh. agencija za pomoć pri zapošljavanju u Njemačkoj, je klijentima otvorila širom svoja vrata i predstavila novi vid saradnje kroz walk-in urede. Ovakva vrsta direktne komunikacije ima za cilj da svim zainteresiranima pruži odgovore na pitanja vezana za odlazak u Njemačku, proces prijave, potragu za poslodavcem i ostale administrativne detalje, sa kojima mnogi često nisu upoznati u početku.

Bilo da odaberete lokaciju walk-in ureda u Bihaću (Hamze Hume bb), Sarajevu (Skenderija 8 i Humska 27/Pofalići) ili Mostaru (Braće Fejića 39/1), stručni agencijski tim s dugogodišnjim iskustvom će detaljno provesti sve zainteresirane kroz cjelokupan proces prijave, te sve korake koji su potrebni da bi ostvarili uslove za rad u Njemačkoj.

Početkom 2021. godine, na snagu je stupio novi zakon o odlasku u Njemačku, gdje je uslov za termin u Ambasadi prvenstveno nostrifikovana diploma. Jobstep International pruža usluge nostrifikacije diplome, koja je u ovom momentu neophodna, kako biste u Ambasadi dobili termin kao stručni kadar. Kako ističu iz agencije, klijenti mogu uživo doći i već na licu mjesta ispuniti podatke za nostrifikaciju diplome i zahtjev za vizu.

Iako naš stručni tim agenata call centra svakodnevno kontaktira zainteresirane kandidate, svjesni smo važnosti lične komunikacije i dostupnosti u ovom pogledu. Naša nova usluga walk-in ureda ima za cilj da olakša cijeli proces, kako našim klijentima, tako i agencijskom timu. Telefonski pozivi i e-mailovi nekad nisu najbolje rješenje i ne želimo da se bitne informacije „izgube u prevodu“. Jobstep djeluje u BiH već više od 10 godina i kroz pozitivna iskustva naših klijenata, uvidjeli smo potrebu da svoje usluge vremenom širimo, kako geografski, tako i tehnički. Kako biste se u to i sami uvjerili, posjetite neki od naših walk-in ureda, a mi ćemo Vam pomoći da dobijete odgovore na sva Vaša pitanja,“ izjavio je Denis Selmanović, Jobstep International CEO.

Kao pioniri u segmentu obrade dokumentacije na području BiH, agencija od 2010. godine ostvaruje zavidne poslovne uspjehe i kandidatima pruža priliku da svoje karijere započnu ili nastave u Njemačkoj kod pouzdanih i sigurnih poslodavaca kroz individualni pristup svakom poslodavcu i svakom od svojih klijenata, te inovativna tehnička rješenja.

Za više informacija o Jobstep International poslovnicama, gdje možete dobiti odgovore na sva pitanja vezana za nostrifikaciju diplome i proces odlaska u Njemačku, pronađite na oficijelnoj web stranici www.job-step.net.

Latest Posts

Raport