Nedavno objavljeno

Amra Džeko otvorila treće izdanje OREA Art Marketa u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja

Sajam unikatnih rukotvorina s bh. etiketom koji organizuje OREA - Art Market, zvanično je otvoren danas u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja BiH.

Na trećem Art Marketu 58 kreativaca, koji su odlučili svoje kreativne ideje, rukotvorine ili umjetnost pretvoriti u biznis, izlažu i prodaju svoje proizvode.

Prelijepi ambijent Zemaljskog muzeja već danas je bio ispunjen brojnim posjetiocima marketa, a programi i animacije za djecu su privukli veliki broj porodica koje su provele zabavan dan u hladu Botaničkog vrta. Događaj su svojim dolaskom podržale brojne javne ličnosti poput gradonačelnice Sarajeva gđe Benjamine Karić, ministra privrede KS g. Adnana Delića, povjerenika Turističke zajednice KS g. Kenana Magode, te drugih poznatih lica iz show businessa i svijeta mode.

Zvanicama i posjetiocima se na otvorenju obratila Amra Džeko, suosnivačica i ambasadorica OREA-e, prve domaće online platforme za kupoprodaju ručno rađenih proizvoda.

“Organizovanjem trećeg po redu Art Marketa željeli smo ponovo okupiti najkreativnije bh. brendove iz OREA zajednice na jednom mjestu i pružiti priliku da posjetiocima uživo predstave svoje kreacije te da se međusobno umrežavaju. Cilj nam je promovirati i jačati ideju malog poduzetništva, koje svoje prednosti i uspjeh gradi na originalnim i dobrim idejama, a uporedo poslati ohrabrujuću poruku svim mladim kreativcima iz Bosne i Hercegovine da vrijedi raditi na razvoju svojih malih biznisa. Veliko hvala našim sponzorima i partnerima koji su prepoznali vrijednosti Art Marketa i podržali OREA zajednicu”.

Posjetiocima su se nakon Amre Džeko obratili i sponzori. Naid Gubaljević, Country Manager kompanije Galenika u BiH, koja je platinasti sponzor trećeg Art Marketa izjavio je: “Velika nam je čast da je kompanija Galenika dio ovogodišnjeg OREA Art Marketa kao platinasti sponzor i vjerujemo da je ovo samo početak jedne lijepe saradnje. Naša kompanija posluje u duhu društveno odgovornih vrijednosti, tako da su se Galenika i OREA odmah prepoznali. Dodao bih da su nas partneri iz OREA-e dodatno nadahnuli da jednom simboličnom donacijom pomognemo Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ i Roditeljsku kuću čiji požrtvovan rad i misiju duboko poštujemo. Naš slogan „Posvećeni ljudima, vjerni zdravlju“ kroz ovakve projekte dobija svoj puni značaj.”

“Svjesni smo da biti vodeća banka na tržištu nosi posebnu obavezu prema društvu u kojem djelujemo i važno nam je promovisati i podržavati kreativne i poduzetne ljude. Kroz našu inicijativu Bankarstvo sa društvenim utjecajem nastojimo dati priliku mladim poduzetnicima za daljnji razvoj, a saradnjom na projektima kao što je Orea Art Market dodatno im omogućiti priliku za predstavljanje njihovih proizvoda”, izjavila je Naida Alić Kuduz iz UniCredit banke, platinastog sponzora Art Marketa.

“Zadovoljstvo nam je danas biti ovdje i čast nam je što smo dio incijative koja slavi kreativnost, talenat i upornost bh. malih biznisa, autentičnih brendova i umjetnika. Kao globalni pokretač trgovine, kompanija Visa je više nego ikad posvećena pružanju podrške malim i mikro preduzećima i pomaže im zajedno sa sjajnim partnerima poput OREA-e. Tokom prethodnih mjeseci, u saradnji sa OREA-om, kompanija Visa je realizirala niz inicijativa kako bismo motivisali potrošače da kupuju unikatne proizvode domaćih brendova na OREA online platformi, obezbjeđujući im različite pogodnosti i popuste. Drago nam je što smo se još jednom udružili sa OREA-om, ovog puta kao platni partner Art Marketa, i svakako da ćemo nastaviti koristiti svoja znanja i sredstva za osnaživanje malih bh. poduzetnika i ubuduće”, izjavila je Maida Slatina Mehmedagić, Menadžer za razvoj poslovanja kompanije Visa, platnog partnera Art Marketa.

 

Lutrija BiH je pripremila posebno iznenađenje za posjetioce oba dana Art Marketa, koje će nagraditi sa 2000 Srećki.

Osim što posjetioci događaja mogu upoznati i kupiti selekciju jedinstvenih bh. rukotovorina, te provesti ugodan dan u prelijepom ambijentu i druženju, kupovinom ulaznice od 2 KM učestvuju i u humanitarnoj akciji. Naime, OREA će sav novac od prodaje ulaznica donirati za potrebe Roditeljske kuće za boravak roditelja sa djecom oboljelom od karcinoma. Za osvježenje od ljetnih vrućina pobrinuli su se Franck sa besplatnim hladnim napticima, te prirodna izvorska Leda voda.

Art Market su podržali Galenika, UniCredit Bank, Visa, Lutrija BiH, Bingo, BH Telecom, Franck, Leda voda, EuroplakatBH, nConsulting, Spanish Market, Jumbo, Samas Digital Print, ASA Osiguranje, Gama AA Security, hotel Hills te medijski pokrovitelji Klix, Bonjour, RSG Radio, radio Antena, te magazin Azra.

Art Market je otvoren u nedjelju od 10:00 do 19:00 sati.

klix.ba

Latest Posts

Raport

spot_img