Nedavno objavljeno

Trebević – unaprijeđena izletnička infrastruktura

Promocija Trebević Outdoor Routes projekta

Sarajevo, 23. 06. 2021. godine – Trebević, jedan od simbola Sarajeva i jedno od najomiljenijih izletišta, do sada nije bilo mapirano i uvezano, kako bi svi posjetioci ove planine, koja je zaštićeni pejzaž, mogli sigurno istraživati i uživati u njegovim ljepotama.

Usmjeren na promociju aktivnog odmora i turizma, projekat pokrenut prije šest mjeseci, prvi ove vrste, s ciljem unaprjeđenja izletničke infrastrukture, spojio je u realizaciji institucije i organizacije iz oba entiteta. A od urađenog, posebno se ističe adrenalinski dio, sa završenom izgradnjom nove Via Ferrate na Bijelim stijenama, s 30 metarskim visećim mostom.

U četvrtak, 24. 06. 2021., na platou dolazne stanice Trebevićke žičare, s početkom u 12.00 sati održat će se svečano otvaranje označenih ruta, kao i predstavljanje aplikacije, jedinstvene na našem prostoru, pod nazivom Trebević Outdoor Route, s mapiranim stazama, te potrebnim servisnim informacijama, koja omogućava brzo lociranje u hitnim slučajevima, a sadrži i druge korisne informacije i funkcije.

Zainteresiranim medijima i ostalim posjetiocima će se obratiti predstavnici partnerskih organizacija i institucija u realizaciji projekta, i to Zaštićenih područja Kantona Sarajevo, Turističkih zajednica Sarajeva i Istočnog Sarajeva, GSS-a i Planinarskog društva. Svi predstavnici medija ljubazno se pozivaju da proprate ovaj događaj.

Sponzori projekta su: Sparkasse bank d.d. BiH, Vienna osiguranje d.d., i Porsche BiH d.o.o.

Latest Posts

Raport

spot_img