Nedavno objavljeno

Emina Hadžić

Osnivačica britanskog brenda La Luna London, čije kreacije s jednakim ushićenjem nose kako “obične”, tako i slavne žene, te autorica kolumni na Gracija.ba, dizajnerica Emina Hadžić najavljuje novu kolekciju koja bi svjetlo dana trebala ugledati za koji mjesec 

Priredila Alma Duraković
Foto Privatni album

Kako se pandemija odrazila na vaš život?
– Zbog lockdowna sam bila paralizirana i privatno i poslovno, kao i svi ostali ljudi. Međutim, jako sam zadovoljna, jer se nisam prepustila tom novom “normalnom” vremenu, već sam kombinirala, otkrivala i stvarala te iz njega izvukla najbolje.
Trenutno radite na novoj kolekciji. Šta je karakterizira, po čemu je posebna?
– Karakteriziraju je jednostavnost, pristupačnost i minimalizam. Haljinama sam dodala košulje i majice, a kolekcija je posebna jer je višenamjenska, može se kombinirati u dnevnoj i večernjoj varijanti.
Odjeću koju dizajnirate nosile su mnoge slavne žene, među kojima su i glumica Cameron Diaz te supermodel Candice Swanepoel, no koju zvijezdu biste posebno voljeli vidjeti u nekoj vašoj kreaciji?
– Jennifer Aniston, Juliju Roberts… Ima ih previše da bih ih sve navela J
Ko vas ili šta inspiriše?
– Inspiracija dolazi spontano, kroz svakodnevne životne situacije i susrete s različitim ljudima. Najveću inspiraciju pronalazim u obitelji, dragim i bliskim ljudima s kojima provodim svaki slobodan trenutak. Oni su moj motiv, poticaj i vječna inspiracija.
Kojeg slavnog modnog dizajnera ili dizajnericu naročito cijenite?
– To su: Tom Ford, Oscar se la Renta, Christian Dior odnosno Maria Grazia Chiuri, te Alexander McQueen odnosno Sarah Burton.
Kojih biste pet slavnih osoba voljeli pozvati na večeru?
– To bi bili: Nikola Tesla, Galileo Galilei, Amelia Earhart, Charles Darwin i Neil Armstrong, a gosti iznenađenja bili bi Elon Musk i Oprah Winfrey
I, šta biste im skuhali? 
– S obzirom da je Tesla navodno jeo samo kruh, med, mlijeko i sokove od povrća, ne bih se trebala posebno truditi. Šalu na stranu, budući da sam odgojena da od mog stola nitko ne smije otići gladan i da smo kao narod poznati kao srdačni domaćini s raznolikom i bogatom trpezom, na mom meniju bi se našla mesna i riblja jela s prilozima od povrća i žitarica kako bi gosti bili siti i zadovoljni.
Koju biste knjigu svakome preporučili?
– Coelhovog Alkemičara i Pazi kojeg vuka hraniš Kenana Crnkića. Mislim da svatko od nas u ovim djelima može naći pouku i misao vodilju.
Koji film uvijek možete gledati?
– The Notebook, Iskupljenje u Shawshanku i Up.
Ko su vaši omiljeni glumac i glumica?
– Morgan Freeman, Jennifer Aniston, Meryl Streep.
Kad biste mogli promijeniti bar jednu stvar na svijetu, šta bi to bilo?
– Svijet je savršeno nesavršen, premalo je jedna stvar koju bi trebalo ispraviti. Nešto što me jako žalosti i čega bih voljela da nema jesu nepravda, nepoštenje, netolerancija, neprihvaćanje i sebičnost.
Šta vam se najviše sviđa u dobu u kome živimo?
– Mogućnost slobode izbora, mogućnost da uz malo truda, volje i rada možemo postići što god poželimo.
Koje osobine cijenite kod ljudi?
– Iskrenost, odanost, borbenost. 
Na šta najviše trošite novac?
– Na parfeme.
Koji su vam omiljeni?
– Chanelovi Allure Sensuelle i Coco Noir, Valentinov Voce Viva, Gaultierov Classique i Muglerov Alien.
Kojih je to pet ključnih komada u ormaru svake žene?
– Mala crna haljina, bijela košulja, salonke, odijelo i seksi komplet donjeg rublja
Bez čega ne možete zamisliti život?
– Bez interneta, koji je postao neophodan i sastavni dio svakodnevice svih nas, te o kojem smo, nažalost, postali ovisni.

Gracija 411, juni 2021.

Latest Posts

Raport

spot_img