spot_img

Nedavno objavljeno

Born in Roma Yellow Dream: Novi mirisi za nju i njega

„Born in Roma je san koji nikada ne umire.” Pierpaolo Piccioli

U Rimu danje svjetlo pozdravlja ulice. Sunce se uzdiže iznad grada.
Sjećanja na prethodnu noć postaju još jedan novi početak.
Ono o čemu smo maštali u prošlosti inspirira naše snove o sutrašnjici.
Okupan žutom svjetlošću, vječni grad se budi.

 Žuta – simbolička boja Rima

Uz crvenu, žuta je boja koja se najviše povezuje s Rimom i njezina je priča utkana u samo tkanje ovoga grada. Danas, na trgu Piazza Mignanelli, u rimskoj kući gdje je smješten Maison Valentino, kreativni direktor Pierpaolo Piccioli primjenjuje svoje znanje o bojama kako bi ponovno osmislio žutu kao boju koja oduzima dah u svijetu kojem su potrebni snovi.

Dijalog između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti koji ova boja predstavlja inspiracija je za liniju Born in Roma Yellow Dream.

Žuta kao stanje sna

Dan se ušuljao u vrtove palače. Nepokolebljiv pogled Adut Akech i Anwara Hadida svjedoči o snazi njihovih snova. Adut Akech odjevena je u kolekciju visoke mode Valentino koju je nosila sinoć ili nosi večeras?  Uronjeni su u energiju ovoga grada i njihova rimska priča je vječna.

Kako bi se moćni optimizam žute boje prenio u miris, Valentino Beauty zatražio je od dva para parfumera da stvore jedinstvene mirisne priče na temelju jedne vrlo neočekivane note. Ipak, ta nota u isto vrijeme ima moć da prenese osjećaj ohrabrenja i utjehe u ovom nesigurnom svijetu.

Born in Roma Yellow Dream Donna

Za miris Born in Roma Yellow Dream Donna parfumere Anne Filippo i Nicolasa Beaulieua nadahnuo je Rim okupan toplom, ugodnom svjetlošću kako bi razotkrili karakteristike žene koja predstavlja Valentino: blistava, puna života, samopouzdana. Osmišljen u tri koraka koji se temelje na notama Valentino Color, Cool i Couture, ovaj mošusno-cvjetni miris budi znatiželju svojom čistom i ohrabrujućom mirisnom notom.

Head Color Note Donna

Esencija bergamota, ručno ubranog u Kalabriji na jugu Italije, budi osjetila svojim blistavim i sjajnim početkom i osvježena je pjenušavim, kiselkastim notama talijanskog limuna primofiore. Citrusni bljesak rasvjetljuje teške, gurmanske, sočne mirisne note ličija. Ovo slavlje boja od najviših nota ovoga mirisa naglašava energiju i životnu radost moderne žene koja predstavlja Valentino.

Heart Couture Note Donna

Prozračna, no delikatna svježina cvijeta božura pojačava tu životnu radost i osvjetljuje esenciju turske ruže. Dobivena povratkom ružine vodice u kruto stanje, esencija ruže u isto vrijeme otkriva svježe zelene karakteristike ovog cvijeta, ali i svilenkast, raskošan trag. Ovo cvjetno srce smiruju ohrabrujuće, ugodne note čiste harmonije. Ovo toplo srce potvrđuje samopouzdanje današnje žene koja predstavlja Valentino.

Base Cool Note Donna

Nota bijelog mošusa nastavlja ovu čistu harmoniju slatkih i putenih nota. Kao potpuni kontrast, trag se gradi postupno između ohrabrujuće snage bijelog mošusa i neodoljivog prepoznatljivog mirisa kremaste, začinske madagaskarske vanilije i jarke cedrovine iz Virginije. Senzualna neodoljivost ovog mirisa simbolizira blistavu ekstravagantnost današnje žene koja predstavlja Valentino.

Born in Roma Yellow Dream Uomo

Za stvaranje miris Born in Roma Yellow Dream Uomo parfumere Julie Macé i Violaine Colas nadahnuo je Rim u zagasitom, ohrabrujućem osvjetljenju kako bi se razotkrile karakteristike energetičnog i odlučnog muškarca punog života. Osmišljen u tri koraka koji se temelje na notama Valentino Color, Cool i Couture, ovaj začinski, orijentalni miris iznenađuje notom đumbira.

Head Color Note Uomo

Blistava, sjajna talijanska mandarina nježno budi osjetila. Kiselkaste, oštre karakteristike meksičke limete unose svoju pozitivnu energiju u svijetlu i šarenu notu ananasa. Ova eksplozija raznobojne, krepke svježine slavi optimizam današnjeg muškarca koji predstavlja Valentino.

Heart Couture Note Uomo                      

Aromatično, biljno srce lavandina iz Provanse zajedno s madagaskarskim geranijem stoji u kontrastu sa svježim, svijetlim uzletom mirisa Uomo i unosi dašak đumbira. Cimet, kardamom i muškatni oraščić oblikuju ovu notu đumbira zadimljenim, orijentalnim mirisima koji stvaraju osjećaj profinjene neodoljivosti. Ovo toplo srce slavi velikodušnost muškarca koji predstavlja Valentino.

Base Cool Note Uomo

Madagaskarska vanilija upotpunjuje ovu notu đumbira svojim mekim, glatkim karakteristikama. Njezina kožna, životinjska osobnost cvjeta u toploj senzualnosti drvenastih nota. Drvenast miris jantara slaže se s cedrovinom iz Virginije te ostavlja jarki, topao trag. Ove moćne i očaravajuće osnovne note označavaju odlučnost muškarca koji predstavlja Valentino.

Bočice mirisa Born in Roma Yellow Dream

Inspirirane uzorcima uklesanima u kamen talijanskih palača, a izvorno dizajnirane za kožne proizvode, zakovice su postale jedne od najkultnijih simbola marke Maison Valentino. Na različite načine njima su ukrašeni šavovi torbi, reveri košulja ili remenčići sandala te odmah prepoznatljive zakovice donose dizajnu marke Valentino punkerski, moderan izgled.

Ove kultne zakovice svojim modernim, piramidalnim izgledom krase zaobljene bočice mirisa Donna i Uomo, dok potpis Valentino stoji žutim slovima na crnoj naljepnici. Ove staklene prizme i same utjelovljuju okrepljujuću žutu svjetlost mirisa te predstavljaju znak optimizma i obnove.

Kampanja

Kako linija Born in Roma prelazi u proljeće, Adut Akech i Anwar Hadid ponovno su se susreli u jednom od rascvjetalih vrtova Rima i premjestili svoje novo zajedničko poglavlje s ulica u skrivenu prirodu unutar grada.

Adut Akech, model godine na dodjeli nagrada Fashion Awards 2019., nastavlja svoje prijateljstvo i suradnju s markom Maison Valentino. Adut Akech od početka je izdvojio Pierpaolo Piccioli i odmah se pridružila unutarnjem krugu kuće otvarajući modne revije te je bila u prvome planu brojnih kampanja i postala moderno zaštitno lice marke Valentino.

Anwar Hadid sposoban je stvoriti vlastiti, drugačiji identitet u svijetu gdje njegove sestre prate milijuni i pokazao se kao najnoviji talent te obitelji sa svojim jedinstvenim urođenim, napola punkerskim, a napola umjetničkim šarmom.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img