spot_img

Nedavno objavljeno

Ljetna detoksikacija

Ljeto je doba kada sve živi i cvjeta, a takva treba biti i naša koža

Naša koža izgleda gore nego ikada nakon toliko dosadnih dana koji su ostavili traga na njemu. Da bi vam koža imala onaj zdravi sjaj, trebali biste početi ljetnu detoksikaciju što je prije moguće. Zapamtite: ništa se ne dešava preko noći.

Odstranite loše navike

Pušenje, alkohol i hrana bogata šećerom su najveći neprijatelji kože. Pokušajte smanjiti unos ovih proizvoda ako želite uspješnu detoksikaciju. Niko ne voli žute mrlje na svojim prstima, a ako pokušate smanjiti konzumiranje cigareta, koža će vam biti zahvalna. Alkohol lišava tijelo toliko potrebne vode i dehidrira vašu kožu. Nema tog alkohola koji će učiniti dobro bilo čijem tijelu! Pokušajte piti što je više vode moguće, najmanje osam čaša dnevno. Ako imate pretjeranu želju, suzdržite se od jedenja hrane koja je bogata šećerom, jer će vam učiniti više zla nego dobra. Probajte neke zdrave grickalice, kao što je voće. Razliku ćete primijetiti odmah!

Uradi sama

Ako želite započeti s ljetnim detoksom sada, evo nešto što biste trebali probati. Napravite sok od krastavca i pola limuna, koji će vam pomoći da dobijete kožu o kakvoj ste oduvijek sanjali. Krastavac će uticati na to da izgubite višak kilograma, a limun će očistiti vaše tijelo. Ako ipak želite malo “začiniti stvar”, dodajte špinata ili kelja kako biste dobili potrebnu folnu kiselinu.

Ishrana je sve

Sve dolazi od načina prehrane, tako da biste ga trebali prilagoditi tako da on bude što zdraviji. Ono što biste trebali jesti jeste puno zelenog lisnatog povrća, jer ono sadrži veliku količinu antioksidansa. Špinat bi mogao biti vaš najvrjedniji saveznik u borbi za sjajnu kožu, jer je bogat folnom kiselinom, važnim elementom za popravak DNK. Osim lisnatog povrća, na vašem popisu trgovine trebale bi se naći i zdrave masti. Losos, orasi, bademi, avokado i jaja učinit će vašu kožu zdravom i sjajnom u svakom trenutku. Također, jedna od najboljih stvari za detoks su i popularni smoothieji.

Ne zaboravite na lice

Cijelo svoje tijelo podredili ste detoksikaciji, ali ne zaboravite na lice. Trebali biste početi s izradom organskih maski od vlastitih proizvoda. Najučinkovitija je ona za koju će vam trebati pola zrelog avokada, dvije kašike meda i pola kašičice kokosovog ulja. Pasirajte avokado tako da bude kremast, a onda dodajte ostale sastojke i sve zajedno pomiješajte. Masku nježno nanesite na lice i izbjegavajte područje oko očiju. Ostavite najmanje 15 minuta, a onda lice isperite toplom vodom. Za najbolji učinak, masku stavljajte tri puta sedmično.
U cilju borbe protiv suhe kože koju nam je donijela zima, moramo biti spremne napraviti neke radikalne promjene. Riješite se loših prehrambenih navika, jedite više zelenog povrća i pijte puno vode. Koristite kvalitetne proizvode za njegu kože i napravite masku koja će hidrirati vašu kožu!

Ljetna vodica od borovnica, limuna i kivija

Svi vole ljeto, ali nije ni čudo, to je doba kada se osjećamo najviše živi, ali i kada pijenje dva litra vode dnevno postaje još važnije. Ukoliko ne pijete vodu nekoliko sati, vaš dnevni unos vjerovatno ne dostiže potrebnu količinu od dva litra. Kako to popraviti? Rješenje je voda prožeta voćem ili ledeni čaj. Primijetit ćete da, kada imate slične napitke na svom stolu, imate potrebu za većim unosom tečnosti. Jako često se ovi napici brzo popiju, što je pravi mali uspjeh. Mnogi od nas i ne razumiju detox trend, naročito ovaj koji uključuje sokove, ali vjerujemo u prednosti pijenja vode s limunom! Ovo piće je super ukusno, puno antioksidansa i odlično za detoksikaciju. Sve što trebate jeste da ogulite limun, ali vodite računa da je neprskan i organski, narežete kivi i dodate desetak borovnica. Sve prebacite u bokal, prelijete hladnom vodom, poklopite i ostavite dva sata da se sastojci prožmu.

Šta nakon detoksikacije?

Nakon što ste promijenili svoju ishranu, ostaje da uradite još nešto kako bi vam koža ostala blistava. Zaboravite na kozmetičke proizvode koji djeluju agresivno na kožu. Pokušajte pronaći proizvode koji prijaju koži i koji će joj pomoći da bude hidrirana i zadrži sjaj. Dobri proizvodi za njegu će nahraniti vašu kožu.

Latest Posts

Raport

spot_img