Nedavno objavljeno

Počinje sedma sezona Henkelovog projekta Zajedno za čiste vode BiH: čišćenje rijeka i jezera uz poribljavanje riječnih tokova

Prva akcija održat će se na rijeci Miljacki kod Pala

Akcijom na rijeci Miljacki kod Pala, koja će se održati u nedjelju, 23. maja, projekt Zajedno za čiste vode BiH ulazi u novu sezonu čišćenja bh. voda od smeća. Ovaj projekt započeo je prije sedam godina, pod okriljem kompanije Henkel. Uz pomoć partnera, trgovačkog lanca Bingo, firme Eko život i Ronilačkog kluba Bosna postigao je sjajne rezultate o čemu svjedoči ogromna količina prikupljenog otpada tokom prethodnih šest sezona. Veliki dijelovi riječnih i jezerskih korita i obala koji su očišćeni od smeća razlog su zbog kojeg projekt Zajedno za čiste vode BiH uživa kontinuiranu i snažnu podršku javnosti i medija.

Nažalost, svijest pojedinaca o važnosti očuvanja vode, kao jednog od najvažnijih resursa na Planeti, još je na veoma niskom nivou. Smeće se po staroj, lošoj navici i dalje u neograničenim količinama odlaže na obale i u korita rijeka i jezera, pa je potreba za novim akcijama veoma izražena. S tim u vezi, tokom ove sezone projekta Zajedno za čiste vode BiH od otpada će se čistiti još tri lokacije: Boračko jezero kod Konjica, Malo Plivsko jezero kod Jajca i rijeka Željeznica pored Sarajeva.

U odnosu na prethodne, sedma godina projekta donosi i poribljavanje riječnih tokova autohtonim vrstama ribe, što daje dodatnu vrijednost cijeloj priči i potvrdu opredijeljenosti kompanije Henkel za kontinuiranim ulaganjima u zaštitu i unapređenje životne okoline. Ovaj angažman nije ostao neprimijećen ni na globalnom nivou. Na nedavno održanom izboru „LHC Sustainability Ambassador Cup 2020“, koji kompanija Henkel organizira za sve svoje podružnice  u svijetu, pobjedničku titulu Ambasador održivosti u kategoriji “Najviše aktivacija/Najveće zalaganje” odnio je upravo tim Henkela za Srbiju i BiH zahvaljujući, između ostalog, i projektu Zajedno za čiste vode BiH.

O Henkelu

Henkel posluje širom svijeta s uravnoteženim i raznovrsnim portfoliom. Kompanija zauzima vodeće pozicije sa svoja tri poslovna sektora u oblastima industrijskog tržišta, kao i proizvoda široke potrošnje, zahvaljujući jakim brendovima, inovacijama i tehnologijama. Henkelov sektor Adhezivi Tehnologije je svjetski lider na tržištu ljepila  – u svim industrijskim segmentima u svijetu. Sa sektorima Deterdženti i kućna hemija i Beauty Care, Henkel zauzima vodeće pozicije na mnogim tržištima i kategorijama širom svijeta. Osnovan 1876. godine, Henkel iza sebe ima više od 140 godina uspješnog poslovanja. U 2020. godini kompanija Henkel ostvarila je prodaju veću od 19 milijardi eura i korigovani operativni profit od oko 2,6 milijardi eura. Henkel zapošljava više od 53.000 ljudi širom svijeta – predan i veoma raznovrstan tim, ujedinjen snažnom korporativnom kulturom, zajedničkim ciljem da ostvari održivi standard, kao i zajedničkim vrijednostima. Kao priznati lider u održivosti, Henkel se nalazi na najvišim pozicijama mnogih međunarodnih indeksa i lista. Henkelove prioritetne akcije izlistane su u njemačkom indeksu DAX. Za više informacija, posjetite www.henkel.com.

Latest Posts

Raport

spot_img