spot_img

1000 paketa prve pomoći za svaku novooperisanu ženu od karcinoma dojke

Organizacija „Think Pink – Zajedno smo jedno” obezbijedila je ove godine 1000 paketa prve pomoći za svaku novooperisanu ženu od karcinoma dojke u Bosni i Hercegovini

spot_img

Ovaj vid podrške od velikog je značaja za žene koje su prošle ovo veoma teško i traumatično iskustvo. Na ovaj način pružamo im podršku i šaljemo poruku da one nisu same. Paketi sadrže: pamučnu protezu, lopticu za vježbanje, preparate za kožu na biljnoj bazi, priručnik za korišćenje prirodnih nadomjestaka za samoliječenje i vodič za žene operisane od karcinoma sa svim neophodnim informacijama. Uz ovaj paket žene će dobiti i jastučić u obliku srca. Paketi će biti distribuisani kroz mrežu Think pink ili direktno u zdravstvenim ustanovama.

Ovo je samo jedna od aktivnosti naše organizacije u ovoj godini. U nekoliko bosanskohercegovačkih gradova realiziramo projekat psihosocijalne podrške ženama. Počinjemo i sa besplatnim mamografskim pregledima u ruralnim dijelovima zemlje. Podsjećamo, u toku prošle godine smo uprkos pandemiji coronavirusa uspjeli obaviti više od 1500 pregleda na 25 lokacija u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Pripreme su u toku i za najveći društveno odgovorni događaj u Bosni i Hercegovini Trku/ šetnju za ozdravljenje “Race for the Cure” koja je u prošlogodišnjem prvom digitalnom izdanju okupila 4500 učesnika zahvaljujući čijim registracijama, između ostalog, provodimo naše aktivnosti.

„Think Pink – Zajedno smo jedno“ je jedna od najuspješnijih organizacija u Bosni i Hercegovini koja se bavi osnaživanjem zdravlja žena. Zadnjih 16 godina koliko djelujemo u BiH imali smo nekoliko stotina hiljada direktnih korisnika.

 

Možda vas zanima

Stay Connected

108,936LikesLikes
4,888SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img