Nedavno objavljeno

RAIFFEISEN DOBITNIK DVIJE NAGRADE ZA NAJBOLJU BANKU U BOSNI I HERCEGOVINI

Priznanje renomiranih magazina Global Finance i EMEA Finance Brojne nagrade za RBI Grupaciju i njene mrežne banke

(Sarajevo, 27.04.2021.) –„I pored izazovnog perioda u protekloj godini ostali smo posvećeni tržištu i  pouzdan partner koji klijentima nastoji pružiti neophodnu podršku. Ubrzali smo našu digitalnu transformaciju, prilagodili se promijenjenim navikama naših klijenata, ne samo unapređenjem postojećih već i razvojem novih usluga u oblasti digitalnih servisa. Naš fokus ostaje na pružanju usluga koje će pojednostaviti poslovanje sa nama, ali i na doprinosu održivom razvoju zajednice u kojoj djelujemo“, saopšteno je iz Raiffeisen banke.  

Raiffeisen banka u BiH je na dodjeli priznanja Global Finance „Najbolje svjetske banke za 2021.“ proglašena za „Najbolju banku u BiH“, petnaesti put od 2004. godine. Raiffeisen Bank International AG (RBI) je dobitnik nagrade „Najbolja banka u Srednjoj i Istočnoj Evropi“ i to četrnaesti put od 2004. godine.

„Izuzetno cijenimo ove nagrade. Povratne informacije od klijenata predstavljaju osnovno mjerilo kada je riječ o procjeni naše uspješnosti. Ipak, usporedba s onim što rade naše kolege je neophodna kako bismo upotpunili sliku te predstavlja dragocijenu potvrdu kvaliteta našeg rada“, izjavio je Johann Strobl, generalni direktor RBI-a.

U okviru dodjele priznanja „Evropskih bankarskih nagrada 2020“ magazina EMEA Finance, Raiffeisen banka je proglašena „Najboljom bankom u BiH“, a RBI je, između ostalog, proglašena za „Najbolju banku u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Zajednici nezavisnih država“, te za „Najbolju banku u Austriji“. RBI je također dobitnik nagrade za „Zeleno finansiranje“.

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img