Nedavno objavljeno

RAIFFEISEN BANKA UVODI OSIGURANJE U DIGITALNI SVIJET

Prva platforma ove vrste na BiH tržištu Mogućnost odabira između tri atraktivna programa osiguranja

U nastojanju da odgovori na zahtjeve klijenata koji teže za većom fleksibilnošću i  praktičnošću, Raiffeisen banka je pokrenula prvu platformu za digitalno osiguranje u Bosni i Hercegovini. Pod motom „Izgrađena za praktičnost“, ova platforma će, uz posebno pripremljene ponude, klijentima omogućiti funkcionalnost i potpunu prilagodljivost.

„Aktuelna pandemija je promijenila svijet i postalo je jasno da svi trebamo finansijsku zaštitu i dodatnu sigurnost kako bismo se mogli nositi s nemilim događajima. Imajući na umu izazove s kojima smo se suočili tokom pandemije, aktivno smo radili i ubrzali naše napore da digitaliziramo osiguranje u našoj zemlji i da našim klijentima olakšamo pristup ovoj važnoj usluzi. Nova platforma za osiguranje klijentima nudi kompletan proces obrade putem naše web stranice. Dakle, cijeli proces kupovine i zaključivanja osiguranja se sada može završiti online putem platforme koja je prva ove vrste na tržištu Bosne i Hercegovine“, saopšteno je iz Raiffeisen banke.  

Platforma je pokrenuta u saradnji sa uglednom osiguravajućom kućom UNIQA, a ponuda UNIQA osiguranja obuhvata zaštitu od velikog broja rizika u vidu atraktivnih osiguranih suma. Klijenti mogu odabrati jedan od tri različita programa zaštite.

Bonus Protect, program lične zaštite, pruža do 50.000 KM pokrića u slučaju nepredviđenih okolnosti ili iznenadnog nesretnog događaja. Bonus pokriće je do 500 KM kao trošak prve pomoći, u slučaju manje nezgode, poput loma kosti. Program finansijske zaštite, Vital Protect u slučaju dijagnosticiranja najčešćih tipova karcinoma ili teških bolesti nudi do 30.000 KM za liječenje, oporavak ili ostale potrebe. Ujedno, omogućava i pristup drugom liječničkom mišljenju. Comfort Med program osigurava trenutačnu isplatu gotovine do 2.000 KM u slučaju nezgode ili bolesti koja zahtijeva operaciju i barem jedno noćenje u bolnici te do 20 KM dnevne naknade u slučaju da nezgoda ili bolest zahtijeva ostanak u bolnici i dodatne tretmane liječenja. Poklon je bonus pokriće odnosno mogućnost korištenja telemedicinskih usluga dva puta godišnje.

Aktivacija zaštite je jednostavna bez potrebe za posjetom poslovnici Banke i bez potrebe za medicinskim pregledom, a naplata premije se vrši automatski putem debitne ili kreditne kartice, odnosno trajnog naloga s tekućeg računa klijenta kod Raiffeisen banke. Više informacija dostupno je na: https://raiffeisenbank.ba/osiguranje.

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img