Nedavno objavljeno

Uoči dodjele Oscara javila se Jasmila Žbanić i jednom fotografijom otkrila kako izgleda njen karantin u Los Angelesu

Do ovogodišnje dodjele nagrade Oscar ostalo je doslovce tek nekoliko sati, stoga ne čudi da je uzbuđenje među filmašima već lagano na vrhuncu. U Los Angeles je stigla i sarajevska rediteljica Jasmila Žbanić, čiji je film 'Quo Vadis, Aida?' među nominiranima za najbolji strani film

U kategoriji za najbolji strani film, na 93. ceremoniji dodjele Oscara, koja će se održati u noći s nedjelje na ponedjeljak, konkurira i film ‘Quo Vadis, Aida?’ Jasmile Žbanić. 46-godišnja sarajevska rediteljica tako je dobila priliku da prošeće, rame uz rame, uz najveće filmaše i holivudske zvijezde, a cijela regija nada se kako će zlatni kipić otići baš u ruke Jasmile.

Dan uoči svečane dodjele, Jasmila Žbanić oglasila se i na svom Instagram profilu, objavivši fotografiju na kojoj je pogled iz njene hotelske sobe u Los Angelesu, gdje provodi karantin zbog aktualne pandemije koronavirusa. Na fotografiji, snimljenoj u sumrak, vidi se prazna pješčana plaža, a onda su se krenule nizati poruke podrške.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Jasmila Zbanic (@jasmilazbanic.official)

‘Sretno! Ove godine imamo za koga navijati’, ‘Već ste pobjednici čim ste tamo… uživajte’, ‘Svim srcem navijamo za Vas i čekamo vaš govor nakon pobjede ako Bog da, s kojim će se svijetu konačno otvoriti oči da jedno od najvećih zlodjela u historiji i dalje biva redovno negirano bez ikakvih posljedica. Samo hrabro’…

Film ‘Quo Vadis, Aida?’ prvi je igrani film koji se bavi tematikom genocida u Srebrenici. Vijesti o tome da je nominirana za Oscara, Jasmila Žbanić dočekala je u društvu s majkama Srebrenice. Nažalost, zbog aktualne situacije i pandemije koronavirusa na dodjelu nisu mogli doći i glavni glumci filma, koji će za svoju prijateljicu i rediteljicu navijati iz svojih domova.

Izvor: tportal.hr

 

Latest Posts

Raport

spot_img