Nedavno objavljeno

Ghali je Benettonov ambasador za 2021.

Talijanski reper Ghali, jedan od najuticajnijih umjetnika svoje generacije – postat će zaštitno lice brenda United Colors of Benetton. Kao dio nove saradnje, Ghali će kreirati kapsulnu kolekciju koja će slaviti kako njegove tako i vrijednosti brenda.
United Colors of Benetton prvi je put povezan s jednim umjetnikom koji savršeno utjelovljuje njegove vrijednosti, a to su multikulturalnost i integracija. Dijete roditelja iz Tunisa, Ghali je rođen u Italiji, a odrastao je u predgrađu Milana. U melodijama njegovih pjesama miješaju se orijentalni i elektronski zvukovi, dok stihovi na talijanskom, francuskom i arapskom jeziku vrlo jasno govore o dijalogu i integraciji.

“Divimo se njegovom stilu, njegovim idejama, njegovom stavu”, napominje Massimo Renon, izvršni direktor Grupacije Benetton. “Oduševljeni smo partnerstvom s ovim velikim umjetnikom, posebno jer dijelimo iste vrijednosti.”
“Oduševljava me svaka prilika da eksperimentišem i proširim svoju umjetnost”, komentariše Ghali. “Ponosan sam i sretan što sam kreirao kapsulnu kolekciju za brend kao što je United Colors of Benetton. To je veliki izazov i jedva čekam da krenem s poslom.”

Latest Posts

Raport

spot_img