spot_img

Nedavno objavljeno

Serumi za lice: Čarobni eliksiri mladosti

Za mlađi izgled i blistavu kožu, te kao glavni adut u borbi protiv starenja, serum za lice definitivno mora biti dio rutine svake žene u njezi kože

Stručnjaci ne prestaju naglašavati kako upravo serumi za lice spadaju u najvažnije proizvode anti-age njege. U moru kozmetičkih preparata, žene se često zabune u razlici između hidratantnih krema i seruma za lice ili čak u njihovoj primjeni: da li koristiti jedno ili oboje. Zbog hemijske građe, hidratantne kreme imaju duge molekule koje prodiru samo u gornji sloj kože te je tako hidratiziraju i održavaju njenu vlažnost. Serum ima kraće molekule i prodire u dublje slojeve epiderma.

Šta je serum?

Serum je koncentrat aktivnih sastojaka koji se direktno nanosi na lice i vrat. Ovisno o potrebi i problemu kože, postoje serumi sa antioksidansima, anti-age serumi, hidratantni, s vitaminom C. Mogu se koristiti u borbi za sprečavanje znakova starenja kože, kao što su fine linije i bore, ali i tamne mrlje. Također, upotrebljavaju se u njezi protiv akni i sjaja lica, te kao nadopuna u redovnoj njezi.

Kako se nanosi?

Ono što je potrebno za aktivno djelovanje seruma je dobro očišćena koža. Nanosi se na čistu kožu, blago vlažnu. Posebna preporuka je da bude dio večernje rutine prije odlaska na spavanje, jer koža tad ima najveću moć apsorpcije, a serum najbolje djelovanje. Za potpun učinak dovoljno je nanijeti samo nekoliko kapi seruma i nikako ne pretjerivati, jer sadrže veliku koncentraciju aktivnih sastojaka. Ukoliko imate potrebu da nanesete dodatnu hidratantnu kremu, onda je najbolje nanijeti prvo serum, te nakon nekoliko minuta kremu. Na taj način oboje će imati najbolje djelovanje.

Kada koristiti?

Anti-age serumi mogu se početi upotrebljavati iza 25. godine. Najbolje se prethodno konsultirati s kozmetičkim dermatologom kako biste koristili odgovarajući za vašu kožu. Ovisno o starosnoj dobi, ali i tipu kože, potrebe su različite.

Posebne preporuke

Stručnjaci savjetuju da serume pohranite dalje od direktnog sunčevog svjetla, tako da aktivni sastojci poput vitamina C ne budu deaktivirani. Serumi također obiluju aktivnim antioksidansima poput vitamina E i retinola koji popravljaju oštećene ćelije kože te alfa-hidroksi kiseline koje uklanjaju mrtve ćelije s kože. Važni sastojci seruma protiv starenja su i peptidi – oni eliminiraju nečistoće koje se nalaze duboko unutar ćelija te koži daju sjaj. Vrlo popularan sastojak u serumima je i hijaluronska kiselina – posebna vrsta šećera koji prirodno postoji u koži i zadržava vodu, ali s godinama ga ima sve manje pa je koža “žednija”, suhlja i ubrzano stari. Hijaluronsku kiselinu najlakše je nadomjestiti upravo korištenjem seruma.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img