Sarajevski kiseljak blago gazirani ima novi dizajn: spoj modernog izgleda i brige za okoliš

Blago gazirana varijanta Sarajevskog kiseljaka od sada će biti prepoznatljiva po modernoj, plavoj boji koja je i ekološki prihvatljivija

Nedavno objavljeno

Kompanija Sarajevski kiseljak sa zadovoljstvom predstavlja novi vizuelni identitet blago gaziranog Sarajevskog kiseljaka, koji je uspješno spojio svježinu ovog brenda s modernim izgledom, ali i brigom za okoliš. U skladu s kontinuiranim nastojanjima za čišćim okolišem kompanija Sarajevski kiseljak je iskoristila savremena inovativna rješenja i smanjila gramaturu PET-a za oko deset posto, tako da nova boca sada sadrži manje plastike.

Uz ekološki prihvatljivije pakiranje, blago gazirani Sarajevski kiseljak od sada će biti prepoznatljiv po plavoj boji boce sa sivim čepom i osvježenom etiketom, zahvaljujući kojima će zasigurno biti primijećen na policama. 

Sarajevski kiseljak blago gazirani je prirodna mineralna voda prepoznatljivog kvaliteta i svojstava koja nosi poznatu notu Sarajevskog kiseljaka s laganijim mjehurićima, ali istim funkcionalnim benefitima. Ova prirodna mineralna voda, koja izvire iz dubine od 150 do 300 metara, u svom prirodnom proticanju kroz staro eruptivno stijenje obogaćuje se brojnim mineralima. Po svojim fizičko-hemijskim svojstvima Sarajevski kiseljak je natrij-kalcij-magnezij-hidrogenkarbonatna-sulfatna mineralna voda i kao takva spada u najbolje prirodne mineralne vode na svijetu.

Zahvaljujući blagotvornom dejstvu pomenutih minerala na zdravlje, pomaže u regulaciji probave, liječenju bolesti probavnih organa, bolesti metabolizma (dijabetesa i gihta), jetre, žuči, žučnih kanala i kamenca, bolesti bubrega i mokraćnih puteva.

Sarajevski kiseljak blago gazirani je namijenjen onima koji imaju osjetljivija nepca i kojima odgovaraju blaže gazirana pića, uključujući i sportiste. Zbog svoje pitkosti, kao i savršenog balansa minerala, svaki gutljaj pruža organizmu pokretačku energiju. Blago gazirani Sarajevski kiseljak na prodajnim mjestima je dostupan u PET pakiranjima od 1,5l i 0,5l.

Pročitaj još
Related

Predstava „Osramoćeni“, u režji Dine Mustafića, 06, 07. i 08. jula u Zemaljskom muzeju BiH

Izvedbe predstave “Osramoćeni“, u produkciji Kontakt, za kojom vlada...

MySaloon aplikacija – početak digitalne revolucije u ugostiteljstvu

Neometan rad restorana i drugih ugostiteljskih objekata sada je...

FRANCES MCDORMAND PUBLICI PREDSTAVILA “ZEMLJU NOMADA” I ODRŽALA MASTERCLASS ZA GLUMCE IZ REGIJE

Održan je masterclass Joela Coena uz moderatora Pawela Pawlikowskog....

Planinari spriječili stvaranje deponije na Bjelašnici

Na obje lokacije, kako su istakli iz Udruženja, bilo...