Nedavno objavljeno

KOZMETIČARKA SLAVNIH OTKRIVA: Pravila za masažu lica kojih se pridržavaju Jennifer Aniston, Christy Turlinton i Kim Kardashian

Jednostavni i efikasni trikovi cijenjene američke kozmetičarke Joanne Czech

Foto: Instagram / @joannaczechofficial

Cate Blanchett, Demi Moore, Kim i Kourtney Kardashian, Jennifer Aniston, Anja Rubik, Kate Hudson, Yolanda Hadid i Christy Turlington samo su neke od slavnih žena koje odlaze u kozmetički studio Joanne Czech u New Yorku. Američka specijalistica za njegu kože kaže da je ponekad mali dodatak beauty rutini dovoljan da učinimo mnogo za svoje lice i kožu. Evo njenih savjeta.

Odaberite odgovarajući serum za masažu

Kada je riječ o odabiru preparata, tu nema univerzalnog savjeta. Jednostavno, morate pronaći šta vašoj koži odgovara, a kvalitetni serum, po mogućnosti s hijaluronskom kiselinom, zlata vredi. Kada se upuštate u masažu lica, koja bi trebala biti dio svake jutarnje i večernje rutine, prvo serum lagano nanesite na područje lica, vrata i dekoltea. Joanna Czech naročito podcrtava važnost njege dekoltea za koji možete koristiti iste preparate koje nanosite na lice, jer je koža na tom predjelu nježna i želite je zadržati mekom i prokrvljenom.

Dovoljno je 5-7 minuta

Slavna kozmetičarka preporučuje da masaža optimalno traje između 5 i 7 minuta u večernjoj rutini. Nemojte žuriti, priuštite si vrijeme da zaista stimulirate mišiće i žile na području lica i vrata.

Pripremni koraci

Početak masaže je izuzetno bitan. Kako većinu vremena sjedimo i veliku količinu stresa čuvamo u ramenima i krstima, najprije opustite te dijelove tela. Zatim opustite tenziju u korijenu kose laganim zatezanjem pramenova uz lice, zahvatite kosu i povucite centimetar unazad te istegnite i izmasirajte uši. Kada uradite ovu pripremu, možete preći na masažu lica.

Ključni mišići

Fokusirajte se prije svega na najveće mišiće lica: obrve, obraze, mišiće oko vilice. Masaža ovih područja pokreće mikro oticanja, što podiže lice. I naravno, nakon ključnih mišića lica, pređite na masažu vrata i dekoltea.

Kombinovana tehnika

Postoje različite tehnike masaže koje možete isprobavati kako biste pronašli onu koja vam najviše odgovara, ali poželjno ih je kombinovati i mijenjati. Najjednostavnije je masirati kožu kao da mijesite tijesto na obrazima, zatim područje oko očiju pritiskajte kao da dirate klavirske tipke, a čelo i mišiće oko obrva stimulišite laganim štipanjem.

Poštujte svoju kožu

Osnovno pravilo koje zagovara Joanna Czech: “Poštujte, podržite i zaštitite kožu.” A to objašnjava na sljedećim riječima: “Kada se odnosimo prema svojoj koži onako kako bismo tretirali voljeno biće, učinci te ljubavi se itekako vide, ne samo u koži koja će biti zategnutija i zdravija nego i na raspoloženju prema sebi i svijetu, samoljubavi koja će prosijavati kroz svaku našu poru.”

 

 

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img