Musaka od tikvica

Ako vam patlidžani nisu baš ominjena namirnica, probajte varijaciju musake s tikvicama

Nedavno objavljeno

POTREBNO: 3 tikvice, 4 jajeta, 2 dl pavlake, so, biber, kopar, brašno, ulje ili puter za tepsiju, 500 gr junećeg mljevenog mesa, 1,5 dl ulja, glavica crnog luka, so, biber

PRIPREMA: Tikvice narežite na tanke uzdužne kriške. Posoliti i ostaviti u cjediljki da se tečnost iscijedi iz njih. U međuvremenu umutite jaja, dodajte so, biber i pavlaku. Umačite svaku krišku tikvica u brašno i stavljajte u tepsiju premazanu puterom ili uljem. Na svaki red rasporedite mljeveno meso koje ste prethodno propržili s lukom i začinili po ukusu. Završite sa tikvicama na vrhu, zalijte umućenim jajima i pavlakom i pospite koprom. Pecite 40 minuta na 180° C.

Pročitaj još
Related

Sladoled umjesto obroka

Sladoled je hranjiv, ukusan i osvježavajući. Kremasti je bogat...

Rolat od paprika i sira

POTREBNO: Po 200 g crvenih, žutih i zelenih paprika, 320 g...

Kampanja „Kojeg je roda Ustav?“ privukla pažnju javnosti na društvenim mrežama

Inicijativa „Građanke za ustavne promjene“ pokrenula je promotivnu kampanju...