Nedavno objavljeno

Lidl registriran u BiH

Dolazak njemačkog trgovačkog lanca Lidl na tržište Bosne i Hercegovine sve je izvjesniji. Zapravo, kompanija je već i zvanično registrirana u našoj zemlji.

Prema podacima iz Registra privrednih subjekata, kompanija Lidl BiH d.o.o registrirana je na adresi Maglajska 1, u sarajevskoj općini Centar.

Kao direktor društva naveden je Roland Schreiber, koji je član uprave Lidla u Hrvatskoj. Allen Halamić, koji je također bio član uprave u susjednoj zemlji, izvršni je direktor kompanije u BiH. Osnivač je njemački W E-International Zweite GmbH, a kapital Lidla BiH nešto je manji od milion KM, tačnije 977.915 KM.

Iako se o dolasku ovog trgovačkog lanca u BiH špekulira godinama, da su pokrenute konkretne aktivnosti nedavno je obznanio Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad. Kako je tada kazao, delegacija kompanije dolazila je u BiH u potrazi za potencijalnim lokacijama budućih objekata.

“Imao sam sastanak vezano za dolazak Lidla u Sarajevo, predložili smo lokaciju gdje bi se mogao napraviti takav objekat u Starom Gradu, međutim tu su uključene i druge relevantne institucije koje moraju dati mišljenja. Ukoliko se usaglasimo, Lidl bi ove godine trebao da se nađe i u našoj općini”, kazao je nedavno Hadžibajrić.

Latest Posts

Raport

spot_img