Nedavno objavljeno

Lijepa Zendaya nova je ambasadorica modne kuće „Valentino“

Italijanska modna kuća Valentino objavila je dvije fotografije na kojima pozira mlada i talentirana glumica i tako najavila saradnju sa jednom od najvećih holivudskih nada

Zendaya (24) na fotografijama u rukama drži novu Valentino torbu sa nitnama, a kako iz ove modne kuće kažu, upravo ona predstavlja „novi kod Valentino brenda“. Kreativni direktor „Valentina“ Pierpaolo Piccioli smatra da je Zendaya najbolja predstavnica koncepta romantizma kojim se ova modna kuća vodi.

  • Zendayju smo izabrali za našu novu ambasadoricu jers avršeno utjelovljuje i predstavlja sve ono za šta se Valentino danas zalaže. Ona je moćna i snažna mlada žena koja zna kako iskoristiti talent i rad, zalaže se za prave vrijednosti i najbolja je predstavnica svoje generacije – kazao je Piccioli.

Tokom protekle dvije godine Zendaya je također bila i zaštitno lice kuća „Lancome“ i „Bvlgari“, a  dizajnirala je i kolekciju za modnu kuću „Tommy Hillfiger“. Novu ambasadorsku ulogu Zendaya velikim dijelom duguje i svom velikom utjecaju na mlade koji svakodnevno ostvaruje putem Instagrama. Bila je veoma aktivna u propagiranju izlaska na izbore i glasanja, a putem instagrama jasno i glasno je iznosila svoje stavove o sistemskom rasizmu i policijskoj torturi u Americi. Čak je dozvolila da njen Ig profil na jedan dan preuzme Patrisse Cullors, suosnivač pokreta „Black Lives Matter“.

Nedavno je premijeru na mreži HBO Max doživjela serija „Euphoria“ u kojoj igra glavnu ulogu i tumači djevojku Rue. Za ovu ulogu Zendaya je dobila nagradu „Emmy“ i tako postala najmlađa glumica koja je osvojila ovu nagradu u dramskoj seriji.

Latest Posts

Raport

spot_img