Nedavno objavljeno

Ni Hermès ni Birkenstock nisu odobrili ovaj proizvod

Umjetnički kolektiv sa sjedištem u Brooklynu prodaje papuče Birkenstock izrađene od isjeckanih torbi Birkin za 76.000 dolara

Foto: MSCHF

Umjetnički kolektiv sa sjedištem u Brooklynu, MSCHF, koji je 2019. godine stvorio “Isusovu cipelu” (tene Nike čiji su đonovi ispunjeni “svetom vodicom”, a koje su se po cijeni od skoro 1.500 dolara rasprodale u minuti), ponovo plijeni pažnju na internetu.

Sada su stvorili “najekskluzivniju papuču ikad napravljenu“, nazvanu Birkinstock, sastavljenu od đona i gume popularnih papuča Birkenstock, dok su za gornji kožni dio upotrijebili dijelove kultne Hermèsove tašne Birkin koju su izrezali na komadiće!

Papuče bi po cijeni između 34.000 i 76.000 dolara (ovisno o modelu i veličini noge) mogle biti najskuplje papuče na svijetu s obzirom da je za njihov nastanak trebalo uništiti originalnu Hermèsovu “birkinicu” vrijednu 122.500 dolara.

Birkinica, nazvana po glumici Jane Birkin, nastala je u modnoj kući Hermès 1984. godine, a njena vrijednost stalno raste. Prave se ručno, a za izradu jedne potrebno je 18 sati. Potražnja uglavnom premašuje ponudu, pa u Hermèsovim buticima za Birkin tašnu postoje liste čekanja.

Latest Posts

Raport

spot_img