Nedavno objavljeno

SAVJET AMERIČKOG DERMATOLOGA: Kako voditi računa o koži tokom zime

Za mnoge je siva i blijeda koža sinonim za ovo doba godine, no mora li biti tako? Američki dermatolog dr. Sameer Bashey ima savjet

Da biste zaista vidjeli promjene na koži, morate ozbiljno shvatiti i njegu kože i način života. Vodeći svjetski dermatolog, dr. Sameer Bashey iz Los Angelesa, ima savjet kako najbolje brinuti o svojoj koži, posebno tokom hladnijih mjeseci.

Dobro promišljena rutina

“Jedna od najvažnijih stvari koje možete učiniti za svoju kožu je započeti što prije s planom koji biste po mogućnosti trebali razviti u dogovoru sa svojim dermatologom ili kozmetičarom”, kaže dr. Bashey. Kao kozmetički dermatolog vjeruje da su dobra rutina i pravi proizvodi ključ zdrave kože s puno sjaja. Korištenje različitih vrsta proizvoda, koji nisu prilagođeni tipu kože, greška je mnogih ljudi. Može stvoriti neravnotežu na koži i donijeti više štete nego koristi.

Prehrana i način života idu ruku pod ruku sa svježom kožom

Lako je pomisliti da se koža prvenstveno odnosi na spoljašnjost. Dr. Bashey želi promijeniti taj pristup i savjetuje svim svojim pacijentima da razmisle o tome kako jedu, piju, vježbaju i žive svoj život. Jedenje voća i povrća, pijenje puno vode, izbjegavanje masne hrane, šećera i alkohola neki su od učinkovitih načina za njegu kože.

 

Četiri proizvoda za njegu kože zimi

  1. Krema za lice sa retinolom

Dodavanje retinola gotovo je neophodno za zreliju kožu. Retinol je učinkovita varijanta vitamina A i doprinosi, između ostalog, obnavljanju ćelija kože, smanjuje bore i fine linije te ujednačava pigmentacijske mrlje.

  1. Krema za oči koja daje svježiji izgled

Ako je cirkulacija krvi u području oko očiju loša, možda ćete imati osjećaj neke vrste šupljine ispod očiju. Dobar serum može biti rješenje. Kao i kreme sa peptidima i biljnim ekstrakatima koje stimulišu proizvodnju kolagena u području oko očiju.

  1. Tretman za veću elastičnost lica

Primjećujete li da vam je koža izgubila elastičnost, postala opuštenija i da su se konture lica promijenile? Onda su prava stvar za vas serumi koji sadrže antioksidanse i protuupalne tvari te čine kožu hidratiziranom i čvršćom.

  1. Piling

Sada kad smo puno kod kuće, možda je vrijeme za kućni piling. Piling pojačava obnavljanje ćelija i daje koži novi sjaj. Pilinzi daju brze rezultate, fantastičan sjaj, glatkiju kožu i anti-age efekt.

 

Latest Posts

Raport

spot_img