Nedavno objavljeno

NOĆNA UTRKA NA MEĐUNARODNOM AERODROMU SARAJEVO

U zajedničkoj organizaciji Udruženja Marathon Sarajevo i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, u narednoj 2021. godini nas očekuje spektakularna 5k Noćna utrka na aerodromskoj pisti.

Riječ je o jedinstvenom događaju koji će se po prvi put organizovati u Bosni i Hercegovini, utrci dužine 5 kilometara koja će se trčati na pisti Međunarodnog  aerodroma Sarajevo, te biti popraćena mnogobrojnim raznovrsnim aktivnostima. Cijeli događaj bit će organizovan u ponoćnim satima, nakon što se obustave letovi sa i na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Kako navode iz Udruženja Marathon Sarajevo, planiran je novi oblik realizacije sportskog događaja koji nosi naziv „Runway Night Run“.

„Organizacija jedne ovakve manifestacije obezbjeđuje nam ulazak u krug svjetskih gradova gdje se održava ovaj atraktivni događaj.“ – rekli su iz Udruženja Marathon Sarajevo.

Iz uprave Međunarodnog aerodroma Sarajevo navode: “Drago nam je da ćemo biti domaćini ovog  jedinstvenog sportskog događaja i na taj način se pridružiti brojnim drugim aerodromima na svijetu na kojima je održana ovakva vrsta utrke. Premda je organizacija događaja zahtjevna,  posebno sa sigurnosnog aspekta, sa zadovoljstvom smo uzeli učešće u manifestaciji kojom se promovira kako sam aerodrom, tako i Sarajevo i Bosna i Hercegovina“.

Realizacija ove sportske manifestacije očekuje se na ljeto naredne godine, a više detalja o tačnom datumu i ostalim spefifičnostima događaja organizatori će saopćiti uskoro.

Pored toga, Udruženje Marathon Sarajevo će i u narednoj godini tradicionalno nastaviti sa organiziranjem svojih poznatih događaja poput Sarajevskog polumaratona, 10k noćne utrke, te 5k proljetne utrke, uz sve njihove prateće događaje.

Za sve dodatne informacije pozivamo vas da kontinuirano pratite službenu web stranicu NGO Marathona Sarajevo , kao i oficijelnu web stranicu Međunarodng aerrodroma Sarajevo.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img