NOĆNA UTRKA NA MEĐUNARODNOM AERODROMU SARAJEVO

U zajedničkoj organizaciji Udruženja Marathon Sarajevo i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, u narednoj 2021. godini nas očekuje spektakularna 5k Noćna utrka na aerodromskoj pisti.

Nedavno objavljeno

Riječ je o jedinstvenom događaju koji će se po prvi put organizovati u Bosni i Hercegovini, utrci dužine 5 kilometara koja će se trčati na pisti Međunarodnog  aerodroma Sarajevo, te biti popraćena mnogobrojnim raznovrsnim aktivnostima. Cijeli događaj bit će organizovan u ponoćnim satima, nakon što se obustave letovi sa i na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Kako navode iz Udruženja Marathon Sarajevo, planiran je novi oblik realizacije sportskog događaja koji nosi naziv „Runway Night Run“.

„Organizacija jedne ovakve manifestacije obezbjeđuje nam ulazak u krug svjetskih gradova gdje se održava ovaj atraktivni događaj.“ – rekli su iz Udruženja Marathon Sarajevo.

Iz uprave Međunarodnog aerodroma Sarajevo navode: “Drago nam je da ćemo biti domaćini ovog  jedinstvenog sportskog događaja i na taj način se pridružiti brojnim drugim aerodromima na svijetu na kojima je održana ovakva vrsta utrke. Premda je organizacija događaja zahtjevna,  posebno sa sigurnosnog aspekta, sa zadovoljstvom smo uzeli učešće u manifestaciji kojom se promovira kako sam aerodrom, tako i Sarajevo i Bosna i Hercegovina“.

Realizacija ove sportske manifestacije očekuje se na ljeto naredne godine, a više detalja o tačnom datumu i ostalim spefifičnostima događaja organizatori će saopćiti uskoro.

Pored toga, Udruženje Marathon Sarajevo će i u narednoj godini tradicionalno nastaviti sa organiziranjem svojih poznatih događaja poput Sarajevskog polumaratona, 10k noćne utrke, te 5k proljetne utrke, uz sve njihove prateće događaje.

Za sve dodatne informacije pozivamo vas da kontinuirano pratite službenu web stranicu NGO Marathona Sarajevo , kao i oficijelnu web stranicu Međunarodng aerrodroma Sarajevo.

Pročitaj još
Related

Predstava „Osramoćeni“, u režji Dine Mustafića, 06, 07. i 08. jula u Zemaljskom muzeju BiH

Izvedbe predstave “Osramoćeni“, u produkciji Kontakt, za kojom vlada...

MySaloon aplikacija – početak digitalne revolucije u ugostiteljstvu

Neometan rad restorana i drugih ugostiteljskih objekata sada je...

FRANCES MCDORMAND PUBLICI PREDSTAVILA “ZEMLJU NOMADA” I ODRŽALA MASTERCLASS ZA GLUMCE IZ REGIJE

Održan je masterclass Joela Coena uz moderatora Pawela Pawlikowskog....

Planinari spriječili stvaranje deponije na Bjelašnici

Na obje lokacije, kako su istakli iz Udruženja, bilo...