spot_img

Objavljena lista  predavača na Drugom kongresu dječje  i adolescentne psihoterapije

spot_img
  • Kongres će se održati od 2. do 4. decembra
  • Prilika za sticanje znanja o uticaju pandemije COVID-19 na mentalno zdravlje i psihosocijalnu dobrobit djece i adolescenata

Za sve one koji s nestrpljenjem iščekuju početak Drugog kongresa dječje i adolescentne psihoterapije, koji će se održati od 2. do 4. decembra  2020. godine, stiže lijepa vijest! Objavljena je lista predavača, koji su više nego zanimljivi za stručnu javnost. I ovog puta svoja znanja, iskustva i dobre prakse iz oblasti mentalnog zdravlja i psihosocijalne dobrobiti djece i adolescenata s učesnicima Kongresa podijelit će neki od najboljih bosanskohercegovačkih, regionalnih, ali i svjetskih predavača.

Prof. dr. sc. Dubravka Kocijan Hercigonja, Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, Prof. dr. sc. Esmina Avdibegović, Akademkinja Prof. dr. sc. Mirsada Hukić, Psy. D. Karen Hillman Fried, Prof. dr. sc. Michael Ungar, Prof. dr. sc. Milica Pejović Milovančević, Prof. dr. sc. Albert John Sargent, Prof. dr. sc. Nađa Marić Bojović, Doc. dr. sc. Bruna Profaca, Prof. dr. sc. Elmedin Muratbegović samo su neka od zvučnih imena koja će iz svog ugla govoriti o temi  Značaj i mogućnosti psihosocijalne podrške u zaštiti djece i mladih, u doba i poslije COVID-19 pandemije.

Širenje korona virusa uzrokovalo je brojne velike promjene, ali i probleme u životu djece, adolescenata i njihovih roditelja/staratelja. Unaprijediti razumijevanje stručnjaka o uticaju pandemije COVID-19 na mentalno zdravlje i psihosocijalnu dobrobit djece, mladih i obitelji jedan je od osnovnih ciljeva Kongresa. S  tim u vezi, predavači će kroz plenarna predavanja, okrugle stolove i praktične primjere, opisati niz preventivnih modaliteta, obrazovnih, pravnih, socijalnih, medicinskih, terapijskih i rehabilitacijskih aktivnosti usmjerenih na zaštitu djece i njihovih porodica.

A na kraju drugog dana Kongresa učesnike očekuje „poslastica“ – specijalno predavanje, prof. dr. sc. Daniela J. Siegela, kliničkog profesora psihijatrije   na Medicinskom fakultetu Sveučilišta UCLA, koji će se u program uključiti uživo iz SAD-a.

U skladu s preporukama i mjerama zdravstvene zaštite, učesnici će Kongres moći pratiti virtualno putem Zoom platforme.  Posjetite web i Facebook  stranice Kongresa, saznajte više detalja o ovom događaju i prijavite se za učešće.

Organizator Kongresa  je Bosansko-hercegovačka integrativna dječja i adolescentna psihoterapijska Asocijacija (BHIDAPA).

Možda vas zanima

Stay Connected

108,936LikesLikes
4,887SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img