spot_img

Nedavno objavljeno

Ovo su finalisti konkursa „Moja pjesma, tvoja priča“: Vaši lajkovi određuju pobjednicu

Uspješni bh. kantautor Dino Šoše obznanio je imena tri finalistice konkursa „Moja pjesma,tvoja priča“, a upravo vaši glasovi/lajkovi odredit će pobjednicu koju očekuje novčana nagrada u vrijednosti od 500 Eura. Zapratite Dinin zvanični profil na Faceboku i glasajte za Ivonu, Katarinu ili Irinu sve do kraja oktobra kada ćemo saznati ime najtalentiranije spisateljice

Kada je krajem aprila ove godine promovirao singl „Greška“ sa novog albuma „Četiri ljubavna doba“, Dino Šoše odlučio se za nešto drugačiju promociju od uobičajene, pa je objavio konkurs za najbolju priču „Moja pjesma, tvoja priča“. Dino je na ovaj način želio ukazati na neraskidivu vezu pisane riječi i muzike, ali i dati svoj doprinos promicanju pravih vrijednosti u društvu. Konkurs je naišao na odličan odjek u javnosti, a u proteklom periodu brojne priče iz Regiona pristizale su na Dininu adresu. Izabrati tri najbolje čija se tematika slaže sa stihovima kompozicije „Greška“ nije bio nimalo lak zadatak.

„Konkurs je, prije svega, zamišljen kao prilika da kroz pjesmu otkrijemo neoktrivene talente, pokažemo i dokažemo da smo ipak društvo koje nije zaslužilo propadanje, koje mu je, nevremenima u kojima živimo, nametnuto. I bili smo u pravu! Više od 200 radova, koje smo posljednjih par mjeseci primili, jasan su dokaz da među nama žive itekako talentovani, rječiti ljudi, kojima fali prilika da svojim telentom i radom dospiju u prvi plan. Ja sam zaista presretan, jer mi je pripala izuzetna čast da mojim skromnim radom dođem do tih divnih ljudi i tog optimizma, koji njihovo djelo širi“  – kaže Dino.

U finale konkursa prošle su tri dame: Ivona Grgić, Katarina Vučić i Irina Dobnik, a pobjednicu konkursa, koju očekuje novčana nagrada od 500 Eura, određuje broj vaših lajkova na Facebooku. Da biste glasali/lajkali morate zapratiti Dininu zvaničnu FB stranicu, te lajkati priču koja vam se najviše dopada. Važno je napomenuti da se neće brojati lajkovi onih koji nisu fanovi zvanične stranice.

Ime pobjednice konkursa „Moja pjesma,tvoja priča“ bit će objavljeno krajem oktobra na Dininoj zvaničnoj FB stranici. (https://www.facebook.com/dinososemusic/)

Priče koje su ušle u uži izbor možete pročitati na linkovima:

https://www.facebook.com/notes/dino-%C5%A1o%C5%A1e/ivona-grgi%C4%87/423123815323407

https://www.facebook.com/notes/dino-%C5%A1o%C5%A1e/katarina-vu%C4%8Di%C4%87/423132818655840/

https://www.facebook.com/notes/dino-%C5%A1o%C5%A1e/irina-drobnik/423138055321983/

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img