Nedavno objavljeno

NovamaS ponovo otvorila vrata malim manekenima

Modna agencija NovamaS već godinama okuplja i stvara manekene, a nakon višemjesečne pauze zbog koronavirusa ponovo je počela sa radom. Jedan od glavnih krivaca za to je Alma Musliović, koja je kao instruktor angažovana više od 15 godina, a zahvaljujući Mirjani Deak, agenciju vodi samostalno od 2013. godine.

Agencija osnovana 1999. koja je registrovana za organizaciju kulturnih modnih manifestacija, te edukaciju djece i mladih sada ima potpuno novi koncept. Novi dom agencije je Bosanski kulturni centar Sarajevo, a uz Almu Musliović u rad su uključene Lejla Dautbašić, prof. mr. Dunja Nikšić i profesorica razredne nastave Amela Jetulahović.

– NovamaS je konačno počela sa radom. Već na okupljanju smo imali više od 30 malih manekena, što je veliki uspjeh s obzirom na okolnosti u kojima živimo posljednjih mjeseci. Znanje, pokret i stav za uspjeh, sve to nudi NovamaS. Novi, ali i stari članovi su uživali u svemu što smo pripremili za prvi susret. Zadovoljna sam upisom nove djece i trenutno agencija broji oko 30 članova. Svi zajedno imamo zadatak kao i do sada da NovamaS gradi imidž profesionalnosti, lijepog i dostojanstvenog – kaže Alma Musliović, koja u skorije vrijeme najavljuje Kids Fashion Daz koji će se održati u Importanne centru.

Latest Posts

Raport

spot_img