Hladna juha od graška

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
500 g graška (može i smrznuti),
2 manje glavice luka,
1 l povrtnog temeljca,
10-ak većih listova bosiljka,
maslinovo ulje,
sol,
biber

PRIPREMA: Očistite grašak. Na malo maslinovog ulja popržite nasjeckani luk, u loncu u kojem ćete kuhati juhu. Na luk dodajte grašak i temeljac, pustite da lagano kuha. Kad je grašak skuhan, juhu maknite s vatre te joj dodajte listove bosiljka, so i biber pa ostavite da se ohladi. Ulijte juhu u blender i miksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Stavite u frižider, neka se hladi dva sata. Serviranu juhu ukrasite prepečenim kockicama hljeba, nasjeckanim listićima bosiljka i kašikom pavlake.

Prethodni članakEspresso shaker
Naredni članakGracija 397

Pročitaj još
Related

Sladoled umjesto obroka

Sladoled je hranjiv, ukusan i osvježavajući. Kremasti je bogat...

Rolat od paprika i sira

POTREBNO: Po 200 g crvenih, žutih i zelenih paprika, 320 g...

Kampanja „Kojeg je roda Ustav?“ privukla pažnju javnosti na društvenim mrežama

Inicijativa „Građanke za ustavne promjene“ pokrenula je promotivnu kampanju...