Nedavno objavljeno

SALON LJEPOTE LA MER: Pobijedite celulit!

Kako god odlučili da provedete odmor ove godine, u BiH, ili van njenih granica, bit će vam ljepše i ugodnije ako prije toga priuštite sebi terapiju aparatom Endosfera, jednim od vodećih tretmana u borbi protiv celulita

Snimio Nikola Blagojević/Spektroom

Tretmanu Endosferom podvrgla se i glumica Vedrana Božinović

Ako ste ikad zakoračili u sarajevski Salon ljepote La Mer, u ulici Maršala Tita 56, znate koliko truda, strasti i energije se ulaže u to da iz njega izađete sa širokim osmijehom na licu. Zato i Behka Baković, prvo ime La Mera, svake godine iznova pokazuje koliko joj je važno da ide u korak s trendovima i osigura klijenticama i klijentima samo najbolje od svjetskih tehnoloških inovacija. Oni koji posjećuju La Mer već dobro znaju za terapiju aparatom Endosfera, koju iskreno preporučuje i naša glumica Vedrana Božinović, i u čije rezultate smo se i sami uvjerili.
Objašnjava nam Behka kako se radi o masaži koja pomaže u borbi protiv celulita i trenutno je u svijetu među vodećim tehnikama. Temelji se na hardverskom tretmanu tijela posebnom kompresijskom mikrovibracijom. Za razliku od konvencionalnih, anticelulitna masaža Endosferom se odnosi na vene i kapilare, te čak i jača njihove zidove. Ne oštećuje niti rasteže kožu, a zahvaljujući sofisticiranom postupku, svi mišići se razvijaju prirodno, uključujući one koji se nalaze duboko u tretiranim problematičnim područjima. Zapravo, metoda kompresijske mikrovibracijske terapije koja se postiže ovim tretmanom poboljšava limfnu drenažu, normalizira dotok krvi u tkiva te ubrzava metaboličke procese u tijelu.

Glatka i zategnuta koža

Princip rada aparata Endosfera povezan je s prenosom niskofrekventnih oscilacija, čime se osigurava pulsirajući ritmički efekat na tkiva. Kada je uređaj uključen, silikonske kuglice, njih oko 50, postavljene u posebni cilindar, počinju se alternativno okretati. Ne izazivaju nikakvu alergijsku reakciju. Rezultat primjene ovog aparata može se vidjeti već nakon prve sesije i nema kontraindikacija. Treba napomenuti i to da se tretman može obavljati čak i kod početnog stadija varikoznih vena. Jedini izuzetak je kod prisutnosti tromboflebitisa ili kardinalnih trofičkih promjena.
Uz pravilnu prehranu i umjerenu fizičku vježbu, Endosfera pomaže da se postignu najbolji rezultati. Koža postaje sjajna, glatka, zategnuta, i što je najbitnije, oslobađa se vidljive tuberkeroze u celulitu.
Nakon primjene tretmana može se osjetiti nevjerovatan talas snage i energije. Uz suzbijanje viška masnih naslaga Endosferom iščezavaju i štetni toksini iz organizma. Tretman traje oko 45 minuta, a za najbolje efekte preporučljivo ga je raditi tri puta sedmično. Broj tretmana varira od 8 do 24, u zavisnosti od prisutne problematike. Rezultati nakon tretmana Endosferom mogu trajati i do šest mjeseci, uz redovno ponavljanje jedanput sedmično ili mjesečno po potrebi. Također, bitno je napomenuti i to da ova vrsta terapije ne opterećuje jetru i ostale organe.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img